“Μεταμορφώθηκε” η Πλατεία Ναθαναήλ στα Πατήσια

Σε μια από τις γωνιές της Αθήνας που αποτελούν σημείο αναφοράς και συνάντησης για εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες, την πλατεία Ναθαναήλ στα Πατήσια, συνεχίστηκε το “μπαράζ” αναπλάσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων.
Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ολικής ανάπλασης στην όμορφη πλακόστρωτη πλατεία, έκτασης 4,5 περίπου στρεμμάτων, με τις υπηρεσίες του Δήμου να αλλάζουν ριζικά την όψη της, πραγματοποιώντας σημαντικές αισθητικές αλλά και λειτουργικές παρεμβάσεις.
Στόχος του έργου ήταν η αναδιαμόρφωση του πάρκου σε ένα χώρο βιώσιμο, ασφαλή και πλήρως εναρμονισμένο στις ανάγκες των κατοίκων για ελεύθερους χώρους πρασίνου στην πόλη. Με δεδομένο ότι οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου αναδεικνύονται ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των αστικών τοπίων, οι υπηρεσίες προχώρησαν σε νέες φυτεύσεις, δίνοντας μια σημαντική περιβαλλοντική ανάσα στη γειτονιά των Πατησίων.
Ο αστικός εξοπλισμός της πλατείας ανανεώθηκε, ενώ τοποθετήθηκαν νέοι, λειτουργικοί κάδοι απορριμμάτων. Τέλος, τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν, ενώ οι άνθρωποι του Δήμου τοποθέτησαν νέες λάμπες υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED, με στόχο την μείωση του ενεργειακού κόστους.