Vitamin Sea

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Όλοι μας έχουμε πει ή σκεφτεί έστω για μία φορά στη ζωή μας ότι ζούμε για να δουλεύουμε και δεν δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε.

Σε ένα πηγαδάκι με συναδέλφους αντιληφθήκαμε ότι οι περισσότεροι από μας είχαμε είτε πολύ χαμηλή είτε σε έλλειψη την βιταμίνη D που είναι γνωστή ως η «βιταμίνη του ήλιου», γιατί ο ήλιος είναι ο βασικός υπεύθυνος για τη σύνθεσή της. Πες μου εσύ, πώς γίνεται στην ηλιόλουστη Ελλάδα να έχουμε έλλειψη της βιταμίνης D!

Και αφού αναρωτηθήκαμε πώς γίνεται τόσο μεγάλο ποσοστό Ελλήνων να έχει έλλειψη στη “βιταμίνη του ήλιου”, σε μία χώρα ξακουστή για τον ήλιο και τις παραλίες της, σε μία χώρα που είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και ακόμα ο ήλιος καίει καταλήξαμε στο εξής: μπορεί να μένουμε στην Ελλάδα αλλά δεν ζούμε την Ελλάδα.

Αν το σκεφτείς με προσοχή θα δεις ότι μία ολόκληρη γενιά είναι εγκλωβισμένη μέσα σε αυτή τη φράση. Ναι, μένουμε στην Eλλάδα αφού τα σπίτια μας, οι δουλειές μας, οι διακοπές μας, τα πρόσωπα που αγαπάμε, οι δραστηριότητες που θέλουμε να κάνουμε βρίσκονται στην Ελλάδα. Όμως τι από αυτά ζούμε πραγματικά; Ζούμε το σπίτι μας όσο θα θέλαμε; Βλέπουμε τους αγαπημένους μας όσο επιθυμούμε; Κάνουμε εξορμήσεις στη θάλασσα ή στο βουνό για να μας δει λίγο ο ήλιος; Όχι, όχι και όχι.

Τη δουλειά μας την προσπέρασα και μάλιστα εσκεμμένα αφού κατά γενική ομολογία οι περισσότεροι από μας μόνο αυτό κάνουμε. Λοιπόν, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε και να ζούμε! Είναι η στιγμή να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για να ζούμε καλά και όχι το αντίστροφο. Είναι η σειρά μας να απολαύσουμε αυτά που οι τουρίστες πληρώνουν για να ζήσουν έστω για λίγο, τον ήλιο και τη θάλασσα, τον καθαρό αέρα και την εξοχή.

Tip of the Day: Μωρέ tip δεν έχω να σου δώσω αφού και εγώ το ψάχνω ακόμα. Πάντως να είσαι βέβαιος πως για όλα τα παραπάνω σίγουρα δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, καθώς είναι γνωστή η εργασιομανία μου. Όμως ξέρεις κάτι; Βλέπω τις στιγμές να περνάνε από μπροστά μου και να χάνονται, πλούσια τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον δεν προβλέπεται να γίνομαι και σαν μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή έχω τη βιταμίνη D που είναι στα πατώματα. Ε λέω λοιπόν, να ξεκινήσω από τα εύκολα πρώτα, να με βλέπει λίγο παραπάνω ο ήλιος και να ζω στην υπέροχη χώρα μου καμιά φορά με την ψυχολογία του τουρίστα και όχι απλά να δηλώνω κάτοικός της και θα δούμε τι κάνουμε και με τα υπόλοιπα. Άρα προς το παρόν λέω να ξεκλέβω χρόνο και να το ρίξω στη vitamin sea, εσύ τι λες;