Γίνε ο καλύτερος σου φίλος…

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Ως καλύτερο φίλο μας αξιώνουμε αυτόν που είναι δίπλα μας στα δύσκολα και στα εύκολα, αυτόν που είναι εκεί για να μας ακούσει, αυτόν που θα μας δώσει συμβουλές για το καλό μας χωρίς εγωισμούς, αυτόν που θα μας παρακινήσει όταν νιώθουμε απογοητευμένοι, αυτόν που με λίγα λόγια, νιώθουμε ότι δεν θα μας προδώσει ποτέ.

Τώρα, όταν σκέφτεσαι όλα αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά ενός καλύτερου φίλου και πόσο καλά σου συμπεριφέρεται και του συμπεριφέρεσαι, αφού μιλάμε για αμφίδρομη σχέση, δεν αναρωτιέσαι γιατί δεν είμαστε όλοι οι καλύτεροι φίλοι του εαυτού μας;

Έτσι, αν λες στον εαυτό σου ότι είσαι άσχημος ξανά και ξανά, ο εγκέφαλός σου θα αρχίσει να το πιστεύει αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ίδιος ο εγκέφαλός σου, σου έχει μεταδώσει αυτές τις πληροφορίες ως υποψία και τώρα πιστεύει αυτό που του λες, αφού τον επιβεβαιώνεις. Ο εγκέφαλός μας είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μαζεύει πληροφορίες και μετά να αποφασίζει και να αφομοιώνει τι είναι αλήθεια και τι όχι. Οπότε αν του δίνουμε αρνητική εντύπωση για μας, τότε αυτές οι πληροφορίες θα γίνουν αλήθεια, ακόμα κι αν δεν είναι.

Το καλό είναι ότι πάντα μπορούμε να κάνουμε ολική επαναφορά. Ναι, όπως στους υπολογιστές. Κάθε μέρα που ζούμε είναι και η ευκαιρία μας ώστε να επαναπρογραμματίσουμε την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να λέμε όμορφα λόγια στον εαυτό μας και με τον καιρό, ο εγκέφαλός μας θα αρχίσει να τα πιστεύει. Θα ξεχάσει όλες τις φορές που μας απαξιώσαμε και θα πάρει ένα νέο σύνολο ιδεών και αξιών για μας.

Αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία του να είσαι άνθρωπος – μπορούμε να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας όσες φορές θέλουμε, απλά λέγοντάς του μια νέα ιστορία.

Tip of the Day: Θέλω να κάνεις κάτι – θέλω να δημιουργήσεις μια νέα ιστορία, απλώς συμπεριφερόμενος στον εαυτό σου όπως θα έκανες και στον καλύτερό σου φίλο. Δεν θα έλεγες ποτέ στον φίλο σου ότι είναι άσχημος, θα του έλεγες πάντα το εντελώς αντίθετο. Γιατί αγαπάς τον καλύτερό σου φίλο και σκέφτεσαι μόνο το καλύτερο για αυτόν. Οι καλύτεροι φίλοι εμπνέουν, κάνουν κομπλιμέντα, σε κοιτούν στα μάτια και σου λένε ότι είναι περήφανοι για σένα. Οι καλύτεροι φίλοι φροντίζουν. Σήμερα λοιπόν και κάθε μέρα, θέλω να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να λες κάτι που θα σου έλεγε ο καλύτερός σου φίλος. Θέλω να κάνεις κοπλιμέντα, και να παρακινείς τον εαυτό σου λέγοντας ότι όλα είναι καλά και μία υπέροχη μέρα ξημέρωσε για σένα, άρα και μια νέα υπέροχη ζωή για το μέλλον.

Το να γίνεις ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου θα σε αλλάξει προς το καλύτερο καθώς η ζωή είναι πολύ μικρή για να σε μισείς. Γίνε ο καλύτερός σου φίλος. Μπορείς, το ξέρω!