Και αν σου κάτσει;

Καλημέρα SayYesser!!!
Παλιά λέγαμε τη φράση “και αν σου κάτσει;” και αναφερόμασταν στο να κερδίσουμε το Λόττο. Αν και είναι απίστευτα σπάνιο, συμβαίνει μερικές φορές οι άνθρωποι να έχουν μια μαζική εισροή κεφαλαίων. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι είναι είτε να κληρονομήσουμε την περιουσία κάποιου συγγενή, είτε να κερδίσουμε το λαχείο ή κάποιο ανάλογο τυχερό παιχνίδι. Εγώ για παράδειγμα είμαι πεπεισμένη ότι κάποια στιγμή θα βρω στο δρόμο μία τσάντα με λεφτά, πολλά λεφτά. Για το λόγο αυτό όποτε πηγαίνουμε εκδρομές κοιτάω στην άκρη του δρόμου μήπως την εντοπίσω. Μη με ρωτάς αν θα την παραδώσω, νομίζω σου απάντησα ήδη!

Στατιστικά μιλώντας:

Οι περισσότεροι από μας σε περίπτωση που κερδίσουμε χρήματα θα τα χάσουμε πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύουμε.

Πάνω από το 70% των νικητών τυχερών παιχνιδιών και όσων κληρονομούν χρήματα επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση μόλις μετά από 3-5 χρόνια!

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουμε ιδέα τι να κάνουμε με τα χρήματα, δεν είχαμε ποτέ τόσα πολλά οπότε είμαστε πρόθυμοι να τα ξοδέψουμε όλα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να έχουμε ένα σχέδιο είναι τόσο σημαντικό, θα μου πεις με δουλεύεις; – και εγώ θα σου απαντήσω “και αν σου κάτσει;”

Ø  1: Μην το μάθει κανείς

Αυτή είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά σας αμέσως αφού το μάθετε. Να είσαι σίγουρος πως δεν θέλεις οι πληροφορίες να διαρρεύσουν. Αν όλοι μάθουν ότι έχεις χρήματα τώρα, χρήματα που δεν κέρδισες με τον κόπο σου ή τη δουλειά σου, για κάποιο παράξενο λόγο  πιστεύουν ότι δικαιούνται κάποια από αυτά.

Ø  2: Πλήρωσε όλα τα χρέη σου

Αυτή είναι η πρώτη και μοναδική δαπάνη που πρέπει να αναλάβετε. Είναι απαραίτητο, γιατί το χρέος είναι αυτό που τρώει τη ζωή σας.

Ø  3: Μην εγκαταλείψεις τη δουλειά σου – ακόμα

Το να εγκαταλείψεις τη δουλειά σου αμέσως μετά τη λήψη χρημάτων είναι η αρχή του ντόμινο σε μια σειρά γεγονότων που θα σε οδηγήσουν σε προσωπική χρεοκοπία μόλις δύο χρόνια αργότερα.

Ø  4: Ασφάλισε τα χρήματα και άφησέ τα στην άκρη για λίγο

Μόλις τα χρήματα μπουν στον τραπεζικό σου λογαριασμό και έχεις εξοφλήσει το άμεσο χρέος σου, άφησέ τα για λίγο στο παρασκήνιο μέχρι να σκεφτείς τις επόμενες κινήσεις σου.

Ø  5: Μην αλλάζεις οικονομικούς συμβούλους

Εάν έχεις κληρονομήσει τα χρήματα από έναν πλούσιο συγγενή, είναι πιθανό να είχε έναν οικονομικό σύμβουλο. Η απόδειξη των υπηρεσιών του είναι το χρηματικό ποσό που κληρονομείς.

Ø  6: Γίνε άνετος, αλλά όχι «πλούσιος»

Ναι, να εξοφλήσεις το δάνειο του σπιτιού σου αλλά όχι να μετακομίσεις σε μία πολύ ακριβή γειτονιά. Αυτό είναι και το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Αγοράζουν ένα πολύ ακριβό σπίτι που συνοδεύεται από πρόσθετο μακροπρόθεσμο κόστος, όπως φόρο ακίνητης περιουσίας, συντήρηση και ούτω καθεξής.

Ø  7: Προετοιμάσου για την αλλαγή

Όσο περισσότερα χρήματα έχεις, τόσο μεγαλύτερος είναι ο στόχος στην πλάτη σου. Οι περισσότεροι δεν θα χαρούν με τη χαρά σου και είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να σε εξαπατήσουν ή να χρησιμοποιήσουν συναισθηματική πίεση ώστε να σου αποσπάσουν χρήματα.

Ø  8: Εστίασε στην υγεία σου

Επιτέλους έχεις χρήματα, ήρθε η ώρα να τα απολαύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Ξεκίνα με έναν πλήρη ιατρικό έλεγχο και στη συνέχεια άρχισε να φροντίζεις τον εαυτό σου όπως του πρέπει και του αναλογεί.

Ø  9: Ο κανόνας του 5%

Το πιο σημαντικό που πρέπει να αποτυπώσεις στο μυαλό σου είναι ότι τα χρήματα δεν θα διαρκέσουν για πάντα, εκτός κι αν είσαι εξοικειωμένος με τον κανόνα του 5%. Για να το θέσω απλά, τα χρήματα που διαθέτεις πρέπει να επενδύονται με σύνεση, ώστε να έχουν ετήσια απόδοση.

Ø  10: Παίξε με ασφάλεια

Γιατί να το ρισκάρεις; Βρίσκεσαι σε αυτή την απίστευτα τυχερή θέση που μπορεί να προσφέρει ένα διαρκές όφελος σε σένα και στην οικογένειά σου, αν το χειριστείς έξυπνα και με ασφάλεια. Μην επενδύεις τα χρήματά σου σε σκιώδεις επιχειρήσεις, μην προσπαθείς να προκαλείς την τύχη σου εκ νέου με τυχερά παιχνίδια γιατί πιστεύεις πως θα σταθείς και πάλι τυχερός. Γενικά ζήσε με σύνεση και τα κέρδη σου αλλά και η ευημερία σου θα έχουν διάρκεια.

Tip of the Day: Τόσα tip σου είπα θέλεις και άλλο; Άντε ένα τελευταίο πιο προσωπικό. Αρχικά διαφύλαξε τα παιδιά σου (αν έχεις) από την έπαρση που μπορεί να προκαλέσει η απότομη εισροή χρημάτων στο σπίτι. Και τέλος: ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ μην απατήσεις τον σύντροφό σου! Ναι καλά, γέλα, όμως να ξέρεις πως μόλις κάποιος αποκτήσει πολλά χρήματα, οι άνθρωποι θέλουν να είναι κοντά του για τα δικά τους προσωπικά κίνητρα. Οι πειρασμοί θα είναι μεγάλοι και τα λάθη αν υποπέσεις στο τέλος θα σου κοστίσουν ακριβά.