Ο δάσκαλος…

Καλημέρα SayYesser!!!
Το πόσο μου αρέσει όταν έχω καιρό να ανεβάσω κάποια ιστορία και τη ζητάτε, πραγματικά δεν μπορώ να σας το περιγράψω! Λοιπόν, ιστορία για σήμερα…
Ένας νεαρός συναντά έναν ηλικιωμένο, δάσκαλο στο επάγγελμα και τον ρωτάει:
«Με θυμάσαι;»
Και ο ηλικιωμένος λέει όχι. Τότε ο νεαρός άνδρας του λέει ότι ήταν μαθητής του, και ο δάσκαλος ρωτά:
«Τι κάνεις στη ζωή σου;»
Ο νεαρός απαντά:
«Λοιπόν, έγινα δάσκαλος».
«Α, πόσο καλά, όπως εγώ;» ρωτάει ο ηλικιωμένος.
«Λοιπόν ναι. Στην πραγματικότητα, έγινα δάσκαλος γιατί με ενέπνευσες να γίνω σαν εσένα».
Ο ηλικιωμένος, περίεργος, ρωτά τον νεαρό πότε αποφάσισε να γίνει δάσκαλος. Και ο νεαρός του λέει την εξής ιστορία:
«Μια μέρα, ένας φίλος μου, επίσης μαθητής, ήρθε με ένα ωραίο νέο ρολόι και αποφάσισα ότι το ήθελα. Το έκλεψα και το έβαλα στην τσέπη μου.
Λίγο αργότερα, ο φίλος μου παρατήρησε ότι το ρολόι του έλειπε και αμέσως παραπονέθηκε στον δάσκαλό μας, που ήσουν εσύ.
Στη συνέχεια, απευθύνθηκες στην τάξη λέγοντας: «Το ρολόι αυτού του μαθητή κλάπηκε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σήμερα. Όποιος το έκλεψε, παρακαλώ να το επιστρέψει.»
Δεν το επέστρεψα γιατί δεν ήθελα.
Έκλεισες την πόρτα και είπες να σηκωθούμε όλοι όρθιοι και να κάνουμε κύκλο.
Επρόκειτο να ψάξετε τις τσέπες μας μία προς μία μέχρι να βρεθεί το ρολόι.
Ωστόσο, μας είπες να κλείσουμε τα μάτια μας, γιατί θα αναζητήσετε το ρολόι μόνο αν είχαμε όλοι τα μάτια μας κλειστά. Έτσι και κάναμε. Κλείσαμε όλοι τα μάτια και περιμέναμε.
Πήγαινες από τσέπη σε τσέπη, και όταν πέρασες από την τσέπη μου, βρήκες το ρολόι και το πήρες. Συνέχισες να ψάχνεις τις τσέπες όλων και όταν τελείωσες είπες “ανοίξτε τα μάτια σας”. Έχουμε το ρολόι.»
Δεν μου ανέφερες ποτέ το επεισόδιο. Δεν είπες ποτέ ποιος έκλεψε το ρολόι. Εκείνη τη μέρα έσωσες την αξιοπρέπειά μου για πάντα. Ήταν η πιο ντροπιαστική μέρα της ζωής μου.
Αλλά αυτή είναι και η μέρα που αποφάσισα να μην γίνω κλέφτης αλλά δάσκαλος σαν εσένα. Αν και δεν είπες ποτέ τίποτα, ούτε καν με επέπληξες μου έδωσες ένα ηθικό δίδαγμα.
Έλαβα το μήνυμά σου ξεκάθαρα.
Χάρη σε σένα, κατάλαβα τι πρέπει να κάνει ένας πραγματικός παιδαγωγός.
«Θυμάστε αυτό το επεισόδιο, δάσκαλε;»
Ο ηλικιωμένος δάσκαλος απάντησε: «Ναι, θυμάμαι την κατάσταση με το κλεμμένο ρολόι, που έψαχνα στις τσέπες όλων σας. Δεν σε θυμόμουν και δεν σου είπα ποτέ τίποτα γι’ αυτό, γιατί έκλεισα και τα δικά μου μάτια όση ώρα έψαχνα».
Tip of the Day: Αυτή είναι η ουσία της διδασκαλίας: Αν για να διορθώσεις, πρέπει να ταπεινώσεις τότε δεν ξέρεις πώς να διδάξεις…