3 ερωτήσεις και η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια

Καλημέρα SayYesser!!!

Όσο φτάνουμε προς το τέλος αυτής της χρονιάς πληθαίνουν και οι σκέψεις αυτοκριτικής στο μυαλό μας. Αν υπάρχει κάτι που θα επιμένω για πάντα είναι πως πρέπει να είμαστε απόλυτα, ως εκεί που δεν πάει όμως, ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά οφείλουμε και πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Είτε πρόκειται για την υγεία μας, είτε για την καριέρα μας, είτε για τις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους, ήρθε η ώρα να κάνουμε μερικές δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό μας και όπως έχουμε ξαναπεί “μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια”!

Τι θέλεις από τη ζωή; Πότε ήταν η τελευταία φορά που αφιέρωσες λίγο χρόνο από τη μέρα σου, μόνο για σένα και σκέφτηκες πραγματικά τι θα σε κάνει ευτυχισμένο; Συχνά παγιδευόμαστε στη “φασαρία” της καθημερινότητας και ξεχνάμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναρωτηθούμε τι πραγματικά θέλουμε.
Ίσως δυσκολεύεσαι να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση επειδή δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη ενδοσκόπηση.  Απλώς σκέψου όλα τα πράγματα που σε έκαναν χαρούμενο στο παρελθόν ή όλα τα πράγματα που είναι σημαντικά για σένα αυτή τη στιγμή.

Όσο πιο ειλικρινής μπορείς να είσαι με τον εαυτό σου, τόσο καλύτερα θα είσαι σε θέση να καταλάβεις τι φέρνει νόημα στη ζωή σου. Για άλλη μια φορά, ο αυτοστοχασμός μπορεί να μην σου έρχεται φυσικά – οπότε αφιέρωσε λίγο χρόνο σήμερα και κάθε μέρα – για να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ποιος «ΕΣΥ» θέλεις να γίνεις.

Αυτή η ερώτηση αφορά αποκλειστικά τον μελλοντικό σου εαυτό. Έχει να κάνει με το πώς θέλεις να είναι η ζωή σου σε ένα, πέντε ή ακόμα και σε 10 χρόνια από τώρα. Εάν δεν μπορείς να δεις τον εαυτό σου στο μέλλον, τότε είναι δύσκολο να φτάσεις εκεί. Κάνοντας αυτήν την ερώτηση θα σε διευκολύνει να απαντήσεις και στην επόμενη. Η αυτοκριτική για ό,τι συνέβη στο παρελθόν και αυτά που έχεις καταλήξει ότι θέλεις να αλλάξεις και να αφήσεις πίσω σου, είναι η απάντηση σου! Όλα αυτά τα γεγονότα έχουν διαμορφώσει αυτό που είσαι σήμερα. Ανάλαβε την ευθύνη για ό,τι συνέβη χωρίς να κρίνεις τον εαυτό σου ή τους άλλους  πολύ αυστηρά, οκ εκανες τα λάθη σου, πλήρωσες τις ζημιές και τώρα απλά ξεκόλλα και προχώρα παρακάτω.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις γιατί θέλεις κάτι, για να το πετύχεις. Με άλλα λόγια, ο λόγος πίσω από την επιθυμία σου έχει άμεση σχέση με το πόση προσπάθεια θα καταβάλλεις για να πετύχεις τον στόχο σου. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση γιατί το θέλω αυτό, τότε για τι παλεύεις; Ποιο είναι το αληθινό σου κίνητρο; Και αν δεν είναι αρκετά δυνατό, τότε ίσως δεν αξίζει να παλέψεις γι’ αυτό. Δεν έχει νόημα να αγωνιζόμαστε και να τα παρατάμε όταν πολύ απλά θα μπορούσαμε να σταματήσουμε για λίγο και να καταλάβουμε τι πραγματικά θέλουμε.

Tip of the Day: Οι απαντήσεις είναι πάντα διαφορετικές για τον καθένα γιατί όλοι έχουμε διαφορετικούς στόχους και επιθυμίες που μπορεί να είναι ισχυρότεροι ή πιο αδύναμοι από τους άλλους. Γίνε αυτό που εσύ θέλεις και όχι αυτό που σκέφτονται και αναμένουν οι άλλοι από σένα. Η ζωή είναι δική σου και κάθε φορά που νιώθεις ότι χάνεις τον προσανατολισμό σου κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου “τι θέλω”, “ποιος θέλω να γίνω” και “γιατί το θέλω” και να θυμάσαι πάντα πως σε αυτόν τον κόσμο ήρθες για να ζήσεις τη δική σου ζωή όπως θέλεις εσύ και όχι με σκοπό να τους έχεις όλους ευχαριστημένους.