Δουλειά όνειρο ή εφιάλτης…

Καλημέρα SayYesser!!!

Στο λέω συχνά και το επαναλαμβάνω και στον εαυτό μου ακόμα συχνότερα πως ό,τι κάνεις πρέπει να το κάνεις με πάθος και να το αγαπάς. Ειδικά τη δουλειά μας, που μας απορροφά άπειρες ώρες μέσα στην ημέρα και πολλές φορές και τη νύχτα.

Σε μια μελέτη, το 71% των διευθυντικών στελεχών θεώρησαν την αφοσίωση των εργαζομένων ως τον νούμερο ένα λόγο για την επιτυχία της εταιρείας τους. Ο συσχετισμός είναι σαφής: όταν οι εργαζόμενοι είναι πιο αφοσιωμένοι, οι επιχειρήσεις πετυχαίνουν.

Οι εργαζόμενοι όταν αισθάνονται ότι συμβάλλουν σε έναν σημαντικό σκοπό, θα είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο παραγωγικοί και η εταιρεία θα ωφεληθεί. Είναι απλό.

Όσοι εργαζόμαστε σε μία επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία, πρέπει να μπορούμε να απαντήσουμε σε 3 σημαντικές ερωτήσεις: μας αρέσει το αντικείμενο, υπάρχει σημείο συνάντησης του σκοπού της εταιρείας με τον δικό μας στόχο, μελλοντικά βλέπουμε τους δρόμους μας να τέμνονται και να εξελισσόμαστε ή είναι κάτι ευκαιριακό απλά για να μας πάει στο επόμενο βήμα;

Όταν μια εταιρεία γνωρίζει πραγματικά τι πρεσβεύει, τότε είναι σε θέση να ενώσει το εργατικό της δυναμικό γύρω από αυτό, ώστε όλοι να είναι σε θέση να ξέρουν αν αυτή η επαγγελματική ευκαιρία είναι κατάλληλη για αυτούς ή όχι.

Αν λοιπόν κάποιος μας ρωτήσει γιατί εργαζόμαστε κάπου θα πρέπει να μας είναι εύκολο να το απαντήσουμε με ειλικρίνεια και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Όμως αρχικά πρέπει να μας είναι πολύ πιο εύκολο να το απαντάμε οι ίδιοι στον εαυτό μας.

Προβείτε στο παρακάτω τεστ: Πώς είναι συνήθως η όψη σας όταν πηγαίνετε στη δουλειά κάθε πρωί; Να είστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό σας. Στη σωστή δουλειά, θα θέλεις να πας τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, θα είσαι αμφίθυμος έστω μια μέρα και βαριεστημένος άλλη μια μέρα (συνήθως Δευτέρα). Εννοείται, πως ακόμη και μια δουλειά που αγαπάς θα περιλαμβάνει τέτοιες κακές μέρες. Αλλά οι καλές θα πρέπει να υπερτερούν των “κακών” ημερών.

Αν αποδεχτείς πως είσαι δυστυχισμένος στη δουλειά σου, επιλέγεις αυτόματα να νιώθεις ακριβώς έτσι. Οπότε, μην το κάνεις – διάλεξε να είσαι χαρούμενος και αποφάσισε να πάρεις των έλεγχο της καριέρας σου στα χέρια σου.

Tip of the Day: Τα social είναι μεγάλη κλειδαρότρυπα, όμως αυτό μπορεί να αποδειχθεί και αρκετά ωφέλιμο αρκεί να ξέρεις να φιλτράρεις και να κρατάς τις σωστές πληροφορίες. Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα λοιπόν, κάθε τέλος του χρόνου ως είθισται, γίνονται πολλές ανακοινώσεις επαγγελματικών ανακατατάξεων. Με μεγάλη χαρά είδα και φέτος ανθρώπους να επιλέγουν την αποϊδρυματοποίηση και να ακολουθούν το δικό τους δρόμο. Δεν ξέρουν που θα τους βγάλει όμως προτιμούν να επιλέξουν να δοκιμαστούν σε κάτι που τους αρέσει -ή μπορεί και όχι- η πορεία θα δείξει, παρά να αφήσουν τα επαγγελματικά τους χρόνια να περνούν και εκείνοι απλά να φυτοζωούν.

Ποτέ δεν είναι αργά, κάνε την κίνησή σου σήμερα και ξεκίνα να βάζεις μικρά λιθαράκια μέχρι να ολοκληρώσεις το μονοπάτι της επαγγελματικής διαδρομής που εσύ θέλεις να ακολουθήσεις. Κάνε αυτό που αγαπάς και να είσαι σίγουρος πως θα το κάνεις καλά! Και μην απελπίζεσαι και οι κακές μέρες είναι στο πρόγραμμα…