Άνθρωποι “Minions”…

Καλημέρα SayYesser!!!

Όσοι έχουμε παιδιά αλλά και όσοι νιώθουμε παιδιά είμαι σίγουρη ότι γνωρίζουμε τα μικρά κίτρινα ανθρωπάκια που λέγονται Minions.

Και στις τρεις ταινίες λοιπόν, σκοπός τους είναι να βρουν τον αφέντη τους γιατί αλλιώς δεν μπορούν να επιβιώσουν. Όταν τα Minions χάνουν τα αφεντικά τους, τα βλέπουμε να διαλύονται, να φυτοζωούν, να χάνουν το κέφι τους και η ζωή τους πια δεν έχει κανένα νόημα. Μόνο όταν καθοδηγούνται από το λεγόμενο “αφεντικό” όπως τους αρέσει να τον αποκαλούν, νιώθουν ευτυχισμένα και χρήσιμα.

Η δουλειά μου, μου επιτρέπει να συναναστρέφομαι πολύ κόσμο και με σιγουριά μπορώ να σου πω ότι είναι αμέτρητα τα ανθρώπινα Minions εκεί έξω!

Άνθρωποι που νιώθουν ότι αν δεν καθοδηγούνται από κάποιον “προϊστάμενο”, κάποιον “πάνω από αυτούς”, απλά δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα μόνοι τους. Όμως αυτό είναι το ένα μέρος της ιστορίας αφού στην ταινία τα Minions, όταν μένουν μόνα και το αφεντικό τους κινδυνεύει, είναι αυτά που στο τέλος σώζουν την κατάσταση. Έτσι και στη ζωή κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι ανίκανοι και περιορισμένης ευθύνης γιατί έτσι τους έχουν γαλουχήσει, όμως στην πραγματικότητα όταν τους δοθεί ο χώρος και ο χρόνος μπορούν να ανταπεξέλθουν περίφημα ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Αυτό το αίσθημα υποταγής που βιώνουν οι μικροί κίτρινοι ήρωες στην ταινία είναι αυτό το ίδιο αίσθημα που βιώνουν και άλλοι “μικροί ήρωες” στην πραγματική επαγγελματική ζωή.

Tip of the Day: Προφανώς και δε σε παροτρύνω να τα τινάξεις όλα στον αέρα και ούτε ξαφνικά ξύπνησε η Παπαρήγα μέσα μου και σου λέω “κάτω τα αφεντικά” και άλλα τέτοια γραφικά. Όλα ξεκινούν από σένα και από σένα έχω την “απαίτηση” να σταματήσεις να είσαι, να φαίνεσαι και να περιφέρεσαι ως  “υποδουλωμένος”. Η εργασία μας είναι κάτι που, αν δεν μας αρέσει να το κάνουμε, τουλάχιστον μας εξασφαλίζει χρήματα για να ζήσουμε, σωστά; Σωστά. Άρα για κάποιο λόγο, για τον δικό μας λόγο απλά συνεχίζουμε. Όμως έχουμε και την επιλογή απλά να φύγουμε. Ουδείς αναντικατάστατος λένε και θα συμφωνήσω αφού και ένας εργοδότης μπορεί να αντικαταστήσει άμεσα κάποιον υπάλληλο όμως και ένας υπάλληλος μπορεί να αντικαταστήσει έναν εργοδότη, εντάξει ίσως όχι με την ίδια ευκολία, όμως πίστεψέ με μπορείς να το κάνεις και αν μη τι άλλο μπορείς να προσπαθήσεις. Σταμάτα να νιώθεις και να δείχνεις κακομοίρης, δεν είσαι. Εκεί που βρίσκεσαι είναι εκεί που θέλεις να είσαι και αν όχι ξεδίπλωσε τα ταλέντα σου και ανάλαβε δράση. Όλα είναι στο χέρι σου και στο τέλος όλα είναι επιλογή σου.