Άσε τους εγωισμούς! Θέλεις ή δεν θέλεις;

Καλημέρα αγαπημένε SayYesser!!!

Παράξενα πλάσματα οι άνθρωποι και ακόμα πιο παράξενες οι προσωπικές σχέσεις.

Έχουμε το μαζί και το θυσιάζουμε για κάποιο τρίτο πρόσωπο, γιατί βαρεθήκαμε, γιατί δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Και χωρίζουμε και μετά ξαναγυρίζουμε και ύστερα πάλι από την αρχή. Μέχρι που ξαφνικά υπάρχει όντως η τελευταία φορά που ο ένας από τους δύο σταματάει τις επιστροφές και αποφασίζει πραγματικά να συνεχίσει τη ζωή του. Και εκεί καταρρέεις. Εσύ, ναι εσύ που τον χώριζες για ψύλλου πήδημα ανά εβδομάδα, εσύ που έλεγες πόσο ανεξάρτητος είσαι και πόσο καλύτερα θα είσαι όταν φύγει, εσύ που σε ενοχλούσε ακόμα και η παρουσία του, εσύ που ήδη ξεκίνησες διαδικασίες προς αντικατάστασή του ενώ δηλώνατε ακόμα “μαζί”, εσύ που ορκιζόσουν σε όποιον γνωρίζεις πόσο ευτυχισμένος είσαι μακριά του.

Και τότε αυτός φεύγει και εσύ στην αρχή ζεις τη στιγμή σου. Βγαίνεις, πίνεις, ξενυχτάς, φλερτάρεις και δηλώνεις ελεύθερος και ωραίος. Όμως οι μέρες περνάνε, οι φίλοι επιστρέφουν στις ζωές τους, τα ξέφρενα πάρτι ανήκουν στο παρελθόν, τα φλερτ αποδεικνύονται σύντομα και αδιάφορα και τότε η ζωή σου βγαίνει από το flight mode και έρχεται η αλήθεια να σε ταρακουνήσει. Τη συνέχεια την ξέρεις. Οι μέρες σου γίνονται ατέλειωτες και οι νύχτες σου εφιαλτικές. Μα πού πήγε αναρωτιέται το μυαλό σου; Θα ξαναγυρίσει σε καθησυχάζει ο εγωισμός σου. Μα χάθηκε και νιώθω μόνος, βασανίζεται η καρδιά σου. Θα βρεις καλύτερο σε επιβεβαιώνει ο θυμός σου.

Και τότε εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιείς πως ο άνθρωπός σου απλά δεν θα ξαναγυρίσει πίσω σε σένα. Έφυγε, προχώρησε.

Και κάπου εδώ εμφανίζομαι εγώ και σε ρωτάω, γιατί στεναχωριέσαι πραγματικά; Έκανες λάθος εκτίμηση, το μετάνιωσες και τον θέλεις πίσω; Είδες τα σκ@τ@ που κυκλοφορούν εκεί έξω και λες μια χαρά περνούσαμε τελικά; Θίχτηκε ο εγωισμός σου και όλη αυτή κλάψα είναι για να επιστρέψει ξανά ώστε να έχεις τη χαρά να τον αποτελειώσεις και να τον χωρίσεις εκ νέου; Μην γελιέσαι, ούτε τον αγαπάς, ούτε τον θέλεις αλλά ούτε και το μετάνιωσες. Ο εγωισμός σου πληγώθηκε και γι’ αυτό ψάχνεις τον τρόπο να τον κάνεις να γυρίσει ώστε να τονώσεις το εγώ σου, να γελάσεις με τη νίκη σου και να τον αποτελειώσεις ξανά. Ηθική ικανοποίηση, σωστά;

Tip of the Day: Οι ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην αλληλοεκτίμηση. Δεν πρέπει να κάνεις κολπάκια για να σε εκτιμήσει ο σύντροφός σου. Εάν η στοργή ενός ανθρώπου για σένα είναι πραγματική, δεν χρειάζεται να παρακαλάς για προσοχή. Επομένως, αν σκοπεύεις να τον αφήσεις, απλά κάντο, όχι επειδή θέλεις να δοκιμάσεις την αγάπη του ή την αφοσίωσή του αλλά επειδή επιτέλους ξέρεις τι θέλεις και αυτό δεν συμπεριλαμβάνει το ταίρι σου. Αν είσαι σίγουρος λοιπόν για την απόφασή σου προχώρα και στήριξέ τη μέχρι τέλους και αν κάνεις λάθος ο χρόνος θα δείξει και πού ξέρεις ίσως να καταλήξετε μια μέρα ξανά μαζί… Τα πράγματα είναι απλά, στις σχέσεις δεν χωρούν εγωισμοί, θέλεις ή δεν θέλεις!

***Προφανώς και το άρθρο μου δεν αναφέρεται σε ζευγάρια με θέματα κακοποίησης και με ό,τι αυτό συνεπάγεται γιατί εκεί μόνο 2 λέξεις μου έρχονται στο μυαλό: ΦΥΓΕ ΧΘΕΣ!!!