Εκπαιδεύοντας το υποσυνείδητό μας, Μέρος Α

Καλημέρα SayYesser!!!

Ο εγκέφαλός μας είναι φτιαγμένος για να ενισχύει και να ρυθμίζει τη ζωή μας. Το υποσυνείδητό μας έχει κάτι που ονομάζεται “ομοιοστατική ώθηση”, η οποία ρυθμίζει λειτουργίες όπως η θερμοκρασία του σώματος, ο καρδιακός παλμός και η αναπνοή.

Αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι όπως ακριβώς ο εγκέφαλος είναι φτιαγμένος για να ρυθμίζει τον φυσικό μας εαυτό, έτσι ακριβώς και το υποσυνείδητο προσπαθεί να ρυθμίσει τον ψυχικό μας εαυτό.

Το υποσυνείδητο είναι ο φύλακας της ζώνης άνεσής μας, είναι το βασίλειο το οποίο είτε μπορούμε απλά να το “κρατάμε” αδρανές και να περιμένουμε τι θα μας συμβεί ή να το ενεργοποιήσουμε και να το ενισχύσουμε ώστε να αποκτήσουμε συνειδητά επιτυχία, ευτυχία, πληρότητα ή θεραπεία στη ζωή μας.

1. Να είσαι έτοιμος για την αλλαγή. 

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία τεράστιων αλλαγών στη ζωή μας δεν είναι στην πραγματικότητα να πιστεύουμε ότι αυτό είναι εφικτό, αλλά να είμαστε πρόθυμοι να το πραγματοποιήσουμε. Το αδύνατον να γίνει δυνατό.

Για παράδειγμα όταν βαλτώνω στη δουλειά μου, δοκιμάζω την τεχνική “στέλνω τρομακτικά email”, στα οποία προτείνω μία ιδέα σε έναν πελάτη ή συνεργάτη, με τους οποίους δεν έχω συνεργασία και στην ουσία δεν έχουν κανένα λόγο να απαντήσουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να έχω μερικές δεκάδες αναπάντητα μηνύματα, αλλά τελικά κάποιος θα απαντήσει θα το δεις. Το θέμα είναι ότι είσαι πρόθυμος να πείσεις τον εαυτό σου ότι όλα μπορεί να συμβούν και πίστεψέ με… αυτό θα αλλάξει τη ζωή σου.

2. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να είναι επιτυχημένος.

Αντί να επαναλαμβάνεις παλιά αφηγήματα που πιστεύεις ότι θα είσαι ευτυχισμένος αν χάσεις 10 κιλά, αν πάρεις μια προαγωγή και ένα δύο ακόμα γεγονότα στη ζωή σου, προσπάθησε να αλλάξεις τον εσωτερικό σου μονόλογο σε: “Επιτρέπω στη ζωή μου να είναι καλή”.

Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να είναι ευτυχισμένος και επιτυχημένος και μην αισθάνεσαι ένοχος γι’ αυτό. Εάν έχεις υποσυνείδητο συσχετισμό μεταξύ της επιτυχίας και ό,τι είναι ανήθικο ή διεφθαρμένο, δεν πρόκειται ποτέ να ζήσεις τη ζωή όπως την θέλεις. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο και δώσε του την άδεια να ξαναγεννηθεί σε μια ολόκληρη, χαρούμενη, υγιή, θεμελιωμένη και ουσιαστική ύπαρξη.

3. Μην αφήνεις τους φόβους των άλλων να σε γεμίζουν αμφιβολίες.

Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στα ευχάριστα νέα της επιτυχίας σου θα σου πει πώς τα πάνε πραγματικά στη ζωή τους.

Εάν ανακοινώσεις τον αρραβώνα σου, οι άνθρωποι που είναι σε ευτυχισμένους γάμους θα ενθουσιαστούν για σένα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δυστυχισμένους γάμους θα σε προειδοποιήσουν ότι είναι δύσκολο και ότι θα πρέπει να απολαύσεις τον χρόνο που σου απομένει μέχρι να χάσεις την ελευθερία σου για πάντα.

Το θέμα είναι ότι οι φόβοι των άλλων είναι προβολές των δικών τους καταστάσεων. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που είσαι ή δεν είσαι ικανός.

4. Περιβάλλουμε τον εαυτό μας με θετική ενίσχυση.

Βεβαιώσου ότι τα αντικείμενα που βλέπεις και αγγίζεις πιο συχνά σου φέρνουν θετικότητα και ελπίδα. Κράτα μια εμπνευσμένη σημείωση σε ένα post-it δίπλα στον υπολογιστή σου. Κάνε unfollow άτομα που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα και ακολούθησε εκείνους που προβάλλουν χιουμοριστικά quotes, μηνύματα κινήτρων και ενδιαφέρουσες ιδέες. Κάνε το news feed σου ένα μέρος που μπορεί να βοηθήσει ενεργά στην ανάπτυξή σου, αντί να μειώνει την αντίληψη και τις αξίες σου.

5. Να μιλάς για την επιτυχία σου ως ένα παρόν γεγονός, όχι ως ένα μελλοντικό σχέδιο.

Αντί να λες: “Ελπίζω να το κάνω μια μέρα”, πες, “Κάνω focus πώς να το κάνω τώρα”. Αντί να σκέφτεσαι: “Θα είμαι ευτυχισμένος όταν αλλάξω αυτά που θέλω στη ζωή μου”, σκέψου, “Είμαι απόλυτα ικανός να είμαι ευτυχισμένος εδώ και τώρα, τίποτα δεν με κρατάει πίσω και θα τα κάνω όλα όπως ακριβώς τα θέλω και τα έχω ονειρευτεί”.

Tip of the Day: Από τη στιγμή που το υποσυνείδητό μας θα συλλάβει μία ιδέα, αν του το επιτρέψουμε θα έχουμε κάνει ήδη τη μισή διαδρομή μέχρι την υλοποίησή της. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου, πίστεψε στις δυνάμεις σου και αύριο ξαναφτιάξε καφέ να στα πω γιατί θα επανέλθω με το δεύτερο μέρος…