Εμπόδιο ή ευκαιρία;

Καλημέρα SayYesser!!!

Πέμπτη σήμερα και λίγο πριν το τέλος αυτής της εβδομάδας σκέφτηκα να σας πω μια ιστορία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια στη ζωή μας…

Στην αρχαιότητα, ένας βασιλιάς είχε τοποθετήσει έναν ογκόλιθο σε κάποιο δρόμο. Στη συνέχεια κρύφτηκε και παρακολουθούσε αν κάποιος θα μετακινούσε τον ογκόλιθο από τη μέση. Μερικοί από τους πλουσιότερους εμπόρους και αυλικούς του βασιλιά πέρασαν και απλώς περπάτησαν γύρω του.

Πολλοί κατηγόρησαν δυνατά τον βασιλιά που δεν κρατούσε τους δρόμους καθαρούς, αλλά κανένας από αυτούς δεν έκανε τίποτα για να βγάλει την πέτρα από τη μέση.

Τότε ήρθε ένας χωρικός κουβαλώντας ένα φορτίο με λαχανικά. Όταν πλησίασε τον ογκόλιθο, ο χωρικός άφησε το βάρος του και προσπάθησε να σπρώξει την πέτρα έξω από τον δρόμο. Μετά από πολλά σπρωξίματα και ζόρι, τελικά τα κατάφερε.

Αφού ο χωρικός επέστρεψε για να μαζέψει τα λαχανικά του, παρατήρησε ένα πουγκί στο δρόμο όπου βρισκόταν ο ογκόλιθος.

Το πουγκί περιείχε πολλά χρυσά νομίσματα και ένα σημείωμα του βασιλιά που εξηγούσε ότι ο χρυσός ήταν για εκείνον που έβγαλε τον ογκόλιθο από τον δρόμο. Έτσι ο χωρικός, χάρη στην απόφαση που πήρε να απομακρύνει το εμπόδιο από τον δρόμο και μετά να συνεχίσει την πορεία του, ανταμείφθηκε.

Τip of the Day: Κάθε εμπόδιο που συναντάμε, δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα αλλά και μία ευκαιρία να βελτιώσουμε τις συνθήκες της ζωής μας. Μπορεί να είναι επίσης και μια αφορμή να βοηθήσουμε τον διπλανό μας… Οπότε αντί να παραπονιόμαστε συνεχώς για ό,τι μας συμβαίνει ή να απαιτούμε να τα κάνουν όλα οι άλλοι, είναι πιο ωφέλιμο να δημιουργούμε ευκαιρίες… Να είσαι λοιπόν αυτός που δεν θα προσπεράσει απλώς ένα εμπόδιο για να αποφύγει την προσπάθεια… Να είσαι αυτός που θα βοηθήσει, ώστε να ξεπεράσεις εσύ και οι γύρω του τα εμπόδια που εμφανίζονται στον δρόμο σας… Και αργά ή γρήγορα θα ανταμειφθείς.