Να δίνεις, να μοιράζεσαι…

Καλημέρα SayYesser!!!

Όταν κοιτάς τη ζωή σου, απολαμβάνεις τη στιγμή; Σου αρέσει αυτό που βλέπεις και νιώθεις; Αν όχι, ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις;

Ίσως χρειάζεται ακόμη και να τα αλλάξεις όλα.

Η ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε, λίγα ή πολλά, απαιτεί μια απλή αλλαγή στη νοοτροπία μας. Όταν επικεντρωνόμαστε στα θετικά, στις χαρές που μας δίνει η ζωή και στην καλοσύνη των ανθρώπων τότε όλα απλά μοιάζουν λίγο καλύτερα.

Η ευγνωμοσύνη επανασυνδέει τον εγκέφαλο. Οι αλληλεπιδράσεις που προκαλεί το θετικό συναίσθημα βοηθούν τον εγκέφαλό μας να απελευθερώσει νευροχημικές ουσίες όπως ντοπαμίνη, σεροτονίνη και ωκυτοκίνη, που μας επιτρέπουν να νιώσουμε την ευτυχία.

Μπορεί μία μέρα να ξεκινήσει στραβά και με αρνητικά συναισθήματα αλλά η επιλογή να είμαστε ευγνώμονες μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Η εκτίμηση είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη ζωή μας.

Ο σημαντικότερος τρόπος να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα αυτά που έχουμε είναι να μοιραζόμαστε, να δίνουμε.

Όταν δίνεις στους άλλους, δεν συνειδητοποιείς αμέσως πόσο μεγάλο αντίκτυπο μπορεί να έχει η ζωή σου σε αυτούς. Αυτό το κάνει πιο ουσιαστικό. Δεν έχει σημασία τι θα δώσεις, αυτό που έχει σημασία είναι να νοιάζεσαι.

Η ανιδιοτέλεια είναι τόσο ζωτικής σημασίας για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Γιατί; Είσαι μέρος σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου. Ζεις με νόημα και σκοπό. “Χάνεις” τον εαυτό σου κάνοντας καλό, οπότε μπορείς να σκέφτεσαι λιγότερο τον εαυτό σου ενώ παράλληλα τον γνωρίζεις βαθύτερα. Γίνεται πλήρης κύκλος.

Όταν δίνεις ανιδιοτελώς, η ηθική και η ενσυναίσθηση είναι τα καλύτερα εργαλεία για να έχεις στη φαρέτρα σου. Μεγαλώνεις και εξελίσσεσαι και βλέπεις τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή με αυτόν τον τρόπο.

Μερικές φορές, είναι εύκολο να ξεχάσεις τι είναι αληθινό και να χαθείς στη φευγαλέα, ψεύτικη πλευρά της ζωής. Αλλά όταν δίνεις, θυμάσαι τα πάντα. Θυμάσαι το λόγο για τον οποίο πρέπει να βοηθάς όσους έχουν ανάγκη. Δεν χρειάζεται να είναι πάντα υλικά τα αγαθά που θα προσφέρεις στον συνάνθρωπό σου.

Δώσε το χρόνο σου αν δεν μπορείς να δώσεις κάτι άλλο. Υπό αυτή την έννοια, ο καθένας μπορεί να προσφέρει κάτι πολύτιμο στους άλλους. Φυσικά, το να δίνεις δεν σημαίνει ότι θα λύσεις τα προβλήματά σου ή οποιουδήποτε άλλου όμως η ευκαιρία στην καλοσύνη σε αυτόν τον κόσμο, μπορεί να κάνει τόσα πολλά πράγματα που ούτε καν γνωρίζουμε.

Δεν το κάνεις για ανταμοιβές. Το κάνεις γιατί είναι σωστό να δίνεις, να μοιράζεσαι.

Tip of the Day: Δεν είναι πάντα εύκολο να δεις τι είναι ακριβώς μπροστά σου. Είναι πιο εύκολο να παραπονιέσαι, να κλειστείς στον εαυτό σου και στο εγώ σου και να είσαι τυφλός απέναντι στην ομορφιά που έχει να προσφέρει αυτή η ζωή. Ωστόσο, όταν ανοίγεσαι, όταν προσφέρεις, όταν βοηθάς αναγνωρίζεις ότι είσαι καλά. Έχεις αρκετά. Είσαι αρκετός. Και αυτή είναι η δύναμη της εκτίμησης. Η εκτίμηση μπορεί να μας γεμίσει με θετικές σκέψεις και συναισθήματα όταν νομίζουμε ότι δεν μας έχει μείνει τίποτα. Είναι το καύσιμο που μπορεί να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε.