Η εξέλιξη

Καλημέρα SayYesser!!!

Σήμερα θέλω να σου μιλήσω για την εξέλιξη… Αυτήν την προσωπική, την επαγγελματική, την οικογενειακή, τη δική σου όμως εξέλιξη. ‘Οχι την εξέλιξη μέσα από το σύνολο, την εξέλιξη ως ζευγάρι ή την εξέλιξη της εταιρείας που εργάζεσαι, εγώ σου μιλάω για το δικό σου κατόρθωμα, για τη δική σου προσωπική αναβάθμιση, την εξέλιξη τη δική σου.

Θέλω να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που πήρες την απόφαση να φύγεις από την κακοποιητική σου σχέση, που κατάφερες να ξεκολλήσεις από μία δουλειά που δεν σου άρεσε, που “έκοψες” τους τοξικούς συγγενείς και απομακρύνθηκες και γενικά που κατάφερες να σταθείς στα πόδια σου και να προχωρήσεις παρακάτω. Θέλω να σου πω μπράβο που ξαναβρήκες τον εαυτό σου, που επιτέλους κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και δουλεύεις κάθε μέρα ώστε να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος -για σένα, για τον διπλανό σου, για το σύνολο. Αυτό είναι εξέλιξη… Να τολμάς να αφήνεις πίσω σου ανθρώπους και καταστάσεις που είτε σε υποβάθμιζαν είτε σου έλεγαν πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Να τολμάς και βήμα βήμα να τους αφήνεις πίσω και να προχωράς παρακάτω λίγο πιο δυνατός και σοφός τη φορά.

Κάπου διάβασα το εξής: “Μην αφήνεις τον εαυτό σου να πιστεύει ότι καθενός η κρίση είναι πιο μεγάλη από σένα. Στην πραγματικότητα κάθε φορά που το κάνεις αυτό χαμηλώνεις για να χωρέσεις την απεραντοσύνη σου στην μικρότητα των καταστάσεων. Αν σέβεσαι έστω και για λίγο τον εαυτό σου, έχεις την υποχρέωση να προστατέψεις, να υπερασπιστείς και να τροφοδοτείς τα όνειρά σου”.

Tip of the Day: Ας αφιερώσουμε αυτό το κείμενο σε όλους αυτούς που πίστεψαν ότι θα μας ξαναβρούν εκεί ακριβώς που μας άφησαν…