ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Πήγαμε στην Κοπή της Πίτας της και πήραμε μαθήματα επιτυχίας!

Καλημέρα SayYesser!!!

To σημερινό editorial το αφιερώνω στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και συγκεκριμένα στο ξεχωριστό διήμερο που μας πρόσφερε με αφορμή την Κοπή της Πίτας 2023.

Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, λοιπόν, η Κοπή της Πίτας της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποιήθηκε στην Εύβοια παρουσία Μελών, προσκεκλημένων Δημοσιογράφων, που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση και των οικογενειών τους. Φυσικά το Say Yes to the Press δεν θα μπορούσε να λείπει! Οι οικοδεσπότες του διημέρου ήταν οι εταιρίες-Μέλη Ζύμη Ψαχνών, Δίρφυς και SABO.

Ένας από τους λόγους που ξεχωρίζω την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι ότι έχει στόχο της την προώθηση του Ελληνικού επιχειρηματικού πολιτισμού. Πραγματοποιεί επισκέψεις που σχετίζονται με ιστορικά αξιοθέατα, με τον πλούτο της ελληνικής φύσης, αλλά και με την ανάδειξη των τοπικών, ελληνικών προϊόντων.

Έτσι λοιπόν, αυτή τη φορά όσοι ήμασταν εκεί, το πρωί του Σαββάτου ξεναγηθήκαμε στην πόλη της Χαλκίδας, γνωρίσαμε πτυχές της ευβοϊκής και αιγαιακής ιστορίας και αρχαιολογίας, λιγότερο γνωστές και προβεβλημένες, αλλά και ανακαλύψαμε τον σύγχρονο χαρακτήρα της πόλης.
Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πρότυπο Family Business Session, το οποίο προετοιμάστηκε με τη συνεργασία των 4 καταξιωμένων εισηγητών στο συγκεκριμένο αντικείμενο: κ. Μαρίκας Λάμπρου, Δρ. Χρήστου Γεωργίου, κ. Βαγγέλη Αποστολάκη, κ. Κατερίνας Πολυζώη. Μία πρόταση που ήταν αίτημα Μελών τα τελευταία χρόνια έγινε πραγματικότητα με στόχο την ουσιαστική συζήτηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά της σύγχρονης οικογενειακής επιχείρησης, επισημάνθηκαν πλεονεκτήματα, προκλήσεις, ευκαιρίες και παθογένειες.

Την Κυριακή το πρωί επισκεφθήκαμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μέλους SABO, με έδρα το Βασιλικό Χαλκίδας, που ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για την
κεραμοποιία και άλλους βιομηχανικούς τομείς. Η διοίκηση αποτελούμενη από τον Δημήτρη
Κοίλιαρη, πρόεδρο του Ομίλου SABO, την Ευγενία Κοίλιαρη, CEO της SABO και τη Ματίνα
Κοίλιαρη, CEO του Ομίλου SABO, μας υποδέχτηκε παρουσιάζοντας την ιστορική αναδρομή, την εξέλιξη και τα μελλοντικά πλάνα της εταιρίας. Η SABO εξάγει σήμερα σε 55 χώρες σε όλο τον κόσμο, από όπου προκύπτει περίπου το 60 – 70% του τζίρου της. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι για το 2023 ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. €. Σε τοποθέτησή του κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της SABO, o Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, τόνισε ότι το Μέλος αποτελεί λαμπρό παράδειγμα καθώς, ως ανταγωνιστικός παραγωγός βιομηχανικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών μπορεί να αποτελέσει επιλογή των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που παράγουν στην Ελλάδα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομία της χώρας».
Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσκεψη στο εργοστάσιο της Δίρφυς στη Στενή Ευβοίας. Ο
Νίκος Σέρρας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας μας μίλησε για τον τρόπο της παραγωγής του εμφιαλωμένου νερού δίρφυς καθώς και για τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κύκλος εργασιών της Δίρφυς ανήλθε στα 9 εκ.€ για το 2022, ενώ στα επόμενα σχέδια της εταιρίας είναι το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος. Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Τip of the Day: Από αυτό το εποικοδομητικό διήμερο αποκόμισα γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως είδα -για άλλη μια φορά- πως η συμμετοχικότητα, η προσήλωση και η εμπιστοσύνη οδηγούν στην επιτυχία και στην ευημερία…