Μην είσαι ο λαγός, γίνε η χελώνα

Small Biscuits are in shape of animals, Competition concept

Καλημέρα SayYesser και καλό μήνα!!!

Όλοι γνωρίζουμε τον μύθο της χελώνας και του λαγού. Αν και πολύ πιο γρήγορος από τη χελώνα, ο λαγός χάνει τον αγώνα, γιατί -με υπερβολική αυτοπεποίθηση- αποφάσισε να κοιμηθεί, ενώ η χελώνα σιγά σιγά με επιμονή έφτασε τελικά πρώτη μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Το μάθημα είναι ξεκάθαρο: Η επιτυχία κερδίζεται με αργή και σταθερή επιμονή. Όσον αφορά τους δικούς μας στόχους, ωστόσο, πολύ συχνά ενεργούμε όπως ο λαγός: κάνουμε μεγάλα άλματα, στοχεύοντας στη γρήγορη αρχική πρόοδο αλλά χαλαρώνουμε στα μισά του δρόμου πριν μπορέσουμε να δούμε πραγματικά αποτελέσματα.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ιδιαίτερα πιθανό να εμπνεύσει τον εσωτερικό μας λαγό. Βλέπουμε όλο το χρόνο μπροστά μας σαν έναν κενό καμβά πάνω στον οποίο προβάλλουμε τις ελπίδες και τα όνειρά μας για το μέλλον. Και σκεφτόμαστε όλα όσα θέλουμε να αλλάξουμε, όλους τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε και όλες τις παλιές συνήθειες που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Φέτος θα είναι η χρονιά μας. Νέος χρόνος νέος εαυτός. Και έτσι αναλαμβάνουμε δράση. Έτσι, ένα μήνα μετά αντιλαμβάνεσαι πως η αλήθεια είναι ότι η πραγματική αλλαγή είναι δυνατή αλλά σπάνια συμβαίνει με μεγάλες εφάπαξ προσπάθειες. Συμβαίνει μέσω μικρών, συνεχόμενων βημάτων και, όταν υπάρχουν μικρά λάθη, μέσω αναπροσαρμογών ρουτίνας. Μην είσαι ο λαγός, γίνε η χελώνα.

Tip of the Day: Οι άνθρωποι συχνά οραματιζόμαστε την αλλαγή ως μια δραματική, επίπονη δοκιμασία. Εάν αισθάνεσαι ότι έχεις παρεκκλίνει, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψεις τον στόχο σου. Αντιθέτως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επανεξετάσεις την προσέγγισή σου πάνω στο θέμα. Προφανώς και ακολουθεί Sparkling Room και σου προτείνω 3 ερωτήσεις να κάνεις στον εαυτό σου κάθε φορά που νιώθεις ότι “χάνεσαι”. Η τήρηση της δέσμευσης πρέπει να λειτουργεί ως οδηγός συμπεριφοράς ώστε να μας ενθαρρύνει να σηκωνόμαστε ξανά και ξανά κάθε φορά που νιώθουμε ότι βαλτώσαμε και χρειαζόμαστε κίνητρο για να επανέλθουμε.