Πως να επηρεάσεις τους γύρω σου θετικά

Καλημέρα SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Όλοι καλώς ή κακώς ανήκουμε σε ομάδες -οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι. Σε όποια ομάδα και αν βρισκόμαστε έχουμε μία σφαίρα επιρροής όπου κάποιοι άνθρωποι επηρεάζονται από τα πράγματα που λέμε και κάνουμε. Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε πράγματα τα οποία θα μας κάνουν περήφανους αλλά θα εμπνεύσουν και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ο πυρήνας μιας αξιοθαύμαστης ζωής είναι ο σεβασμός. Όταν σέβεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους, συμπεριφέρεσαι με τρόπο που θέτει υψηλά πρότυπα. Ανθρώπους που θαυμάζω και με εμπνέουν φροντίζω να τους παρατηρώ ώστε να “κλέβω” κάποια χαρακτηριστικά τους και να τα μοιράζομαι μαζί σου.

1. Να είσαι cool

Ο πραγματικός σκοπός της ζωής σου είναι να εξελιχθείς στο άτομο που είσαι ικανός να γίνεις. Είναι εύκολο να ξεφύγεις από το μονοπάτι και να αφιερώσεις το χρόνο σου προσπαθώντας να γίνεις κάποιος που νομίζεις ότι πρέπει να είσαι, αλλά οποιαδήποτε προσπάθεια να αλλάξεις τον εαυτό σου για τους άλλους είναι βέβαιο ότι θα πέσει στο κενό… Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός και αυτό θα σε κάνει cool…

2. Simplicity vs Complication

Πολλά από αυτά που κάνουμε κάνουν τα πράγματα πιο περίπλοκα από ό,τι πρέπει. Αλλά όταν τα πράγματα γίνονται περίπλοκα, είναι εύκολο να μπερδευτείς και να χάσεις το δρόμο σου. Θα ζήσεις μια καλύτερη ζωή όταν διατηρείς τα πράγματα εύκολα και ξεκάθαρα.

3. Μην ονειρεύεσαι τη ζωή σου – Ζήσε τα όνειρά σου

Ποτέ μην αναβάλλεις ή εγκαταλείπεις τα όνειρά σου. Είσαι ισχυρός όταν πιστεύεις στον εαυτό σου -όταν ξέρεις ότι είσαι ικανός για οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου. Όταν τελικά αποφασίσεις να είσαι ο εαυτός σου, μπορείς να κάνεις τη ζωή σου να μοιάζει όπως εσύ θέλεις. Ακολούθησε το όνειρό σου, όσο ανέφικτο κι αν φαίνεται στους άλλους.

4. Βάλε προτεραιότητα …εσένα

Πόσα χαμένα χρόνια, μήνες, μέρες έχεις περάσει προσπαθώντας να ευχαριστήσεις τους άλλους; Το να βεβαιωθείς ότι όλοι είναι ικανοποιημένοι δεν είναι δική σου ευθύνη -αν τους αρέσεις για αυτό που είσαι καλώς, και αν όχι, δεν είναι δικό σου πρόβλημα. Κάνε περισσότερα από αυτά που σε κάνουν χαρούμενο και με τη σειρά σου θα κάνεις και τους άλλους γύρω σου ευτυχισμένους.

5. Ρίσκαρε

Να παίρνεις ρίσκα και να είσαι τολμηρός. Αν κερδίσεις, κέρδισες, αν χάσεις, θα είσαι ακόμα πιο σοφός. Δοκίμασε νέα πράγματα και εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία που σου έρχεται, γιατί κάθε ρίσκο, κάθε τι που τολμάς να κάνεις είναι μια νίκη επί του φόβου.

6. Τι θα πουν οι άλλοι

Όταν σταματήσεις να ανησυχείς για τις προσδοκίες και τις απόψεις των άλλων, μπορεί να αρχίσεις να ξεχωρίζεις από το πλήθος και να εργάζεσαι πάνω σε ό,τι είναι σημαντικό για σένα.

7. Ακεραιότητα

Η ακεραιότητα είναι κάτι βασικό σε κάθε αξιοθαύμαστη ζωή. Έχει να κάνει με το να βεβαιωθείτε ότι τα λόγια σας είναι συνεπή με τον τρόπο που συμπεριφέρεστε και ότι είστε πρόθυμοι να ανταποκριθείτε σε αυτό που περιμένετε από τους άλλους.

8. Αυτοπεποίθηση = Υπερδύναμη

Η αυτοπεποίθηση μας επιτρέπει να ανταπεξέλθουμε σε όποιες προκλήσεις έρχονται στο δρόμο μας και μας θυμίζει πόσο δυνατοί είμαστε να ξεπεράσουμε ό,τι και να συμβεί. Είναι αδύνατο να μην θαυμάζεις αυτούς που έχουν περάσει πολλά και όμως συνεχίζουν να προχωρούν.

9. Μάθε από τους ανθρώπους γύρω σου

Οι πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι στον κόσμο είναι εκείνοι που δείχνουν αυθεντική περιέργεια για τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω τους. Ψάξε. Δώσε προσοχή. Ζήτα από τους ανθρώπους να σου πουν τις ιστορίες τους και εσύ άκου με προσοχή.

10. Να σου φέρεσαι καλά

Οι άνθρωποι που ζουν για να βοηθούν και να υπηρετούν τους άλλους μερικές φορές ξεχνούν να επεκτείνουν αυτές τις αρχές στον εαυτό τους. Δεν μπορείς πραγματικά να εκτιμήσεις ή να νοιαστείς κανέναν άλλον, αν πρώτα δεν εκτιμήσεις και δεν νοιαστείς για τον εαυτό σου.

Tip of the Day: Στο τέλος, αν καταφέρεις να γίνεις το άτομο που θαυμάζεις, θα μπορείς και να βοηθήσεις τους άλλους να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό.