Τους καταλαβαίνω αυτούς που φεύγουν…

Καλημέρα SayYesser!!!

Η ζωή μας είναι γεμάτη αλλαγές και ανατροπές. Σε όλα τα επίπεδα, προσωπικά, επαγγελματικά, κοινωνικά. Γενικά, αν με ρωτάς, αν και μου αρέσει η ρουτίνα μου και δεν θέλω εκπλήξεις στη ζωή μου, ταυτόχρονα είμαι και αυτό που λέμε ανήσυχο πνεύμα. Ποτέ δεν θα ασχοληθώ μόνο με ένα task και ούτε είμαι από αυτούς που θα κρυφτούν πίσω από άλλους. Θα βγω μπροστά, θα “σπάσω αυγά” και γενικά αν κάτι δεν μου αρέσει θα το πω. Αυτό λοιπόν είναι χαρακτηριστικό της δικής μου προσωπικότητας, το οποίο για όλους τους λάθος λόγους εντέλει με οδήγησε στις πιο σωστές αποφάσεις.

Πολλές φορές μέσα από αυτή τη στήλη σου λέω να μην σκύβεις το κεφάλι, να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και το δίκιο σου και να προσπαθείς να κρατάς ψηλά την αυτοεκτίμηση και την αξιοπρέπειά σου. Και η αλήθεια είναι πως δεν θα σταματήσω να σου το λέω ποτέ, όσο μου δίνεται – δίνετε βήμα έμμεσα και άμεσα αυτό θα σου τονίζω.

Γιατί πρέπει να καταλάβεις πως αν κάπου αισθάνεσαι δυστυχισμένος πρέπει να φεύγεις. Η ζωή είναι στιγμές και δυστυχώς κανένας μας δεν ξέρει η κλεψύδρα που μετράει τον χρόνο που μας απομένει, πόσους κόκκους έχει ακόμα μέσα. Κρίμα δεν είναι να κάνουμε υπομονή και να δεχόμαστε πράγματα και καταστάσεις που κάνουν την καρδιά και την ψυχή μας να αναστενάζει; Η ζωή είναι εκεί έξω και όσο δύσκολα και αν φαίνονται τα πράγματα στην αρχή, στο τέλος όλα πάνε καλά.

Tip of the Day: Διεκδίκησε τα θέλω σου και αν σου αρνηθούν τότε να φεύγεις, να αφήνεις πίσω την τοξικότητα και τη μαυρίλα και να ανοίγεις τα φτερά σου για αλλού, για όπου και ό,τι θεωρείς εσύ καλύτερο για σένα. Ακόμα και αν οι αποφάσεις σου αποδειχθούν λάθος και πέσουν τα φτερά σου στην ουσία δεν είσαι χαμένος αφού κέρδισες “ώρες πτήσεις”, δηλαδή εμπειρία και εφόδια ώστε την επόμενη φορά να το κάνεις πιο σωστά και πιο στοχευμένα.

Εγώ είμαι με αυτούς που τολμάνε. Τους καταλαβαίνω αυτούς που φεύγουν, αυτούς που μένουν δεν καταλαβαίνω…