Βγες εκεί έξω και κατάκτησε τον κόσμο!

Καλημέρα SayYesser!!!

Σχετικά με το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας και με το να κυνηγάς τα όνειρα σου, τα περισσότερα μηνύματα που μου ήρθαν ήταν από άντρες και γυναίκες που έτρεμαν για το πώς θα τους αντιμετωπίσει ο περίγυρός τους σε περίπτωση που τολμήσουν την αλλαγή, τα τινάξουν όλα στον αέρα και αποφασίσουν να ακολουθήσουν αυτό που τους λέει η καρδιά και η ψυχή τους.
Εγώ λοιπόν θα σου δώσω μία συμβουλή που κάθε χρόνο τη γράφω στην πρώτη σελίδα του
ημερολογίου μου: «ο κόσμος θα σε μισήσει που κυνηγάς το όνειρό σου, γιατί τους θυμίζει ότι αυτοί δεν το τόλμησαν».
Αν το δεις ψύχραιμα σου υπόσχομαι ότι θα καταλάβεις πως το πρόβλημα είναι δικό τους και όχι δικό σου. Όλοι μας κάθε πρωί που ανοίγουμε τα μάτια μας έχουμε δύο επιλογές, η πρώτη είναι να περάσουμε άλλη μία μίζερη μέρα και η άλλη είναι να βγούμε εκεί έξω και να κατακτήσουμε τον κόσμο. Και οι δύο αποφάσεις είναι σεβαστές αρκεί να γίνονται κατ’ επιλογή και όχι από αδράνεια ή φόβο δικό μας ή τι θα πει ο κόσμος.
Αχ αυτός ο κόσμος, που άλλη δουλειά δεν έχει από το να λέει και να σχολιάζει τις ζωές άλλων αφού στην πλειοψηφία οι δικές τους ζωές είναι βαρετές, στατικές ή ανύπαρκτες.

Tip of the Day: Μπορείς να σταματήσεις αυτόν τον φαύλο κύκλο; Μπορείς να κάνεις εσύ την αρχή στην οικογένειά σου, στους φίλους σου, στη δουλειά σου και να μην ασχολείσαι με το πώς ζει κάποιος άλλος και να μην κρίνεις τις αποφάσεις που παίρνει για τη ζωή του; Αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, μπορείς να μου κάνεις τη χάρη και απλά να σωπάσεις; Το να κρίνεις συνέχεια τους άλλους δεν σε κάνει πιο έξυπνο, πιο αγαπητό και πιο πετυχημένο. Αντιθέτως όταν ασχολούμαστε με τους άλλους τρώμε χρόνο από τη δική μας ζωή, χαλάμε τη δική μας ευημερία και δεν συγκεντρωνόμαστε στο πώς θα πετύχουμε και θα εξελιχθούμε. Οι ζωές όλων αξίζουν, η δική μας όμως λίγο παραπάνω και γι’ αυτό έχουμε την ευθύνη να μην τη σπαταλάμε άσκοπα, ασχολούμενοι με τις ζωές των άλλων…