5 πράγματα που μπορoύμε να κάνουμε για να βρούμε την εσωτερική μας δύναμη

Δύσκολες περιόδους περνάμε όλοι, όμως η εσωτερική μας δύναμη είναι η σανίδα σωτηρίας μας για να συνεχίζουμε έπειτα από κάθε εμπόδιο, να στεκόμαστε στα πόδια μας και να προχωράμε μπροστά. Πώς θα βρούμε όμως την εσωτερική μας δύναμη;

Εδώ είναι πέντε πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να την ανακαλύψουμε και να την έχουμε στη φαρέτρα μας για όλες εκείνες τις φορές που θα περάσουμε μία δύσκολη περίοδο.

  1. Χρησιμοποιούμε τη δύναμη της αναπλαισίωσης προς όφελός μας. Η αναπλαισίωση είναι η ικανότητα να βλέπει κανείς ένα γεγονός από διαφορετικές οπτικές γωνίες, να αντλεί διαφορετικό νόημα κάθε φορά. Ακόμα και κάτι που θεωρείς εμπόδιο ή πρόβλημα μπορεί να γίνει μια νέα ευκαιρία, αν του δώσεις διαφορετικό νόημα.
  2. Δίνουμε προσοχή στο τι συμβαίνει μέσα μας.
    Αυτό σημαίνει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη επίγνωση του τι λέμε στον εαυτό μας και ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι σε ό,τι μας συμβαίνει. Εάν δεν έχουμε ψυχικά αποθέματα και θετικό πνεύμα τότε είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις όσο πιο “αναίμακτα” γίνεται.
  3. Ήρθε η ώρα να μάθουμε να ανταποκρινόμαστε αντί να αντιδράμε σε καταστάσεις.
    Η αρχική μας παρορμητική αντίδραση σε κάτι ή σε κάποιον μπορεί να μην είναι η καλύτερη απάντηση. Είναι καλύτερη πρακτική να κάνουμε παύση πριν προβούμε σε μια ενέργεια, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει το να πούμε κάτι για το οποίο θα μετανιώσουμε. Η αντίδραση σε κάτι θα αυξήσει την ένταση της κατάστασης, κάτι που δεν είναι ωφέλιμο για μας.
  4. Τροφοδοτούμε συνεχώς το μυαλό μας με θετικά μηνύματα.
    Αυτό δεν σημαίνει να αγνοήσουμε την κατάστασή μας ή να προσποιηθούμε ότι κάτι δεν συμβαίνει. Αυτό αφορά σε κάθε τι που επιτρέπουμε να υπαγορεύει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας. Η αποφυγή αρνητικών και τοξικών ανθρώπων είναι πολύ σημαντική στις δύσκολες στιγμές.
  5. Εστιάζουμε στις μικρές νίκες. Κάθε φορά που περνάμε μια δύσκολη στιγμή, είναι εύκολο να ξεχάσουμε τι πάει καλά ή τι λειτουργεί στη ζωή μας. Η πρακτική της ευγνωμοσύνης θα μας κάνει να κοιτάξουμε κατάματα τις νίκες μας, κάτι που θα ενισχύσει περαιτέρω τη θετική μας στάση.

Η εσωτερική μας δύναμη θα επηρεάσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρίσκεις την εσωτερική σου δύναμη, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και κακές μέρες όπου θα δυσκολεύεσαι να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα.

Το κλειδί είναι να αποδεχτούμε ότι οι δύσκολες στιγμές μπορούν να οδηγήσουν σε κάτι σπουδαίο για την εξέλιξή μας, αναπτύσσοντας παράλληλα την εσωτερική μας δύναμη. Καθώς αποκτούμε και κατανοούμε περισσότερο την εσωτερική δύναμή μας, τότε θα νιώθουμε πιο σίγουροι ότι μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας για οτιδήποτε προκύψει στη ζωή μας.

Tip: Σκεφτόμαστε πώς έχουμε αντιμετωπίσει τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας μέχρι σήμερα. Με βάση αυτά που γνωρίζουμε τώρα, δημιουργούμε ένα έναυσμα που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε την εσωτερική μας δύναμη, όποτε τη χρειαζόμαστε. Μπορεί να είναι κάτι που λέμε στον εαυτό μας, μια χειρονομία που κάνουμε ή οτιδήποτε άλλο μας θέτει σε κατάσταση alert και ελευθερώνει τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας.