Απόρριψη! Ε και;

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Προφανώς και ο επαγγελματικός δρόμος της ζωής μας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και μαζί με τις θετικές εξελίξεις έρχεται και η απόρριψη. Άφησες τη δουλειά σου και προσπαθείς να ξαναβγείς στην αγορά εργασίας και ενώ η συνέντευξη που έκανες σου φάνηκε ότι πήγε απρόσμενα καλά, τελικά το κάλεσμα για μεταξύ σας συμφωνία δεν ήρθε ποτέ.

Ανεξάρτητα από το στάδιο που βρίσκεσαι στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, το πιθανότερο είναι κάθε απόρριψη να σου στοιχίζει και να χάνεις μέρος της αυτοπεποίθησής σου σταδιακά. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι το να πιστεύεις ότι η απόρριψη σε έχει καταστρέψει, όχι μόνο σε κάνει να νιώθεις δυστυχία, αλλά και σε κρατά πίσω από κάθε μελλοντική ευκαιρία επιτυχίας.

Καλύτερος τρόπος για να χειριστούμε την απόρριψη; Να θέσουμε σε λειτουργία την ανθεκτική νοοτροπία. Η ανθεκτικότητα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση προκλήσεων ή αποτυχιών με μια εποικοδομητική προσέγγιση και εστίαση στις ευκαιρίες που δημιουργούνται όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάσαμε. Οι ανθεκτικοί άνθρωποι διατηρούν μια θετική, προσαρμόσιμη στάση όταν γύρω τους επικρατεί πανικός. Για να γίνουμε ανθεκτικοί, πρέπει να καταλάβουμε ότι η επιτυχία και η απόρριψη πάνε χέρι-χέρι και ότι απλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αν θεωρούμε ότι “παίζουμε” πάντα με ασφάλεια.

Αν και πάλι νιώθουμε πως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την όποια επαγγελματική απόρριψη, ακολουθεί Sparkling Room και τέσσερις τρόποι για να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα και να επανέλθουμε δριμύτεροι στην αναζήτηση εργασίας.

Tip of the Day: Να θυμάσαι πως ενώ μια επαγγελματική απόρριψη μπορεί να φαίνεται σαν το τέλος του κόσμου, στην πραγματικότητα είναι μια ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να βελτιωθούμε στο μέλλον.