Η γιορτή της γυναίκας αλλιώς…

Καλημέρα SayYesser!!!

Αν και κανονικά σήμερα πρέπει να γράψω για τη γιορτή της γυναίκας λέω να πρωτοτυπήσω και να σου μιλήσω γενικά για τους ανθρώπους στη ζωή μας, άντρες και γυναίκες. Λένε λοιπόν, πως πίσω από έναν πετυχημένο άντρα κρύβεται μία δυναμική γυναίκα και πως πίσω από μία επιτυχημένη γυναίκα βρίσκεται ένας υποστηρικτικός σύντροφος. Μπούρδες! Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι μόνοι μας. Σου ακούγεται σκληρό; Μπορεί, είναι όμως αληθινό.

Προφανώς και δεν επιβιώνουμε μόνοι μας σε αυτή τη ζούγκλα που ονομάζουμε καθημερινότητα και προφανώς έχουμε ανάγκη την αγάπη και τη θαλπωρή των ανθρώπων που έχουμε επιλέξει να μοιραστούμε τη ζωή μας. Και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να νιώθεις πως ανήκεις κάπου και αν κάτι πάει στραβά θα έχεις έναν ώμο να γείρεις. Όμως όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία πέσει, είμαστε μόνοι μας. Εμείς και ο εαυτός μας, που άλλες φορές τον έχουμε σύμμαχο και άλλες φορές απέναντι.

Ναι είναι πολύ όμορφο άντρες και γυναίκες να υποστηρίζουν τις αποφάσεις των συντρόφων τους και πραγματικά κανείς μας δεν μένει ασυγκίνητος σε τέτοιες πράξεις αγάπης και αφοσίωσης, όμως αν ξαναδιαβάσεις την πρότασή μου προσεχτικά –άντρες και γυναίκες να υποστηρίζουν τις αποφάσεις των συντρόφων τους. Οι σύντροφοι όπως καλά κατάλαβες είμαστε εμείς και οι αποφάσεις είναι δικές μας. Τα λάθη και τα σωστά τα χρεωνόμαστε εμείς, η επιτυχία και η αποτυχία βαρύνουν εξ ολοκλήρου εμάς άρα στο τέλος της ημέρας οι νικητές και οι χαμένοι μάντεψε ποιοι είναι… απλά κάποιοι είμαστε πιο τυχεροί με το να έχουμε ανθρώπους δίπλα μας να μας υποστηρίζουν – στηρίζουν.

Tip of the Day: Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή ημέρα, που κρύβει δύναμη και αγώνες που δικαιώθηκαν μέσα από πολλές δυσκολίες και θυσίες, θέλω να πω χρόνια πολλά στους άντρες και τις γυναίκες που υποστηρίζουν τον σύντροφό τους, χρόνια πολλά στις μαμάδες που αναγκάστηκαν να γίνουν και μπαμπάδες αλλά και στους μπαμπάδες που αναγκαστικά έγιναν και μαμάδες, χρόνια πολλά στους άντρες που έχουν ευαισθησίες και στις γυναίκες που νιώθουν αντράκια, χρόνια πολλά σε αυτούς που ψάχνουν την ταυτότητά τους αλλά και χρόνια πολλά σε μας που κάθε βράδυ αναμετριόμαστε με τον εαυτό μας για όλες εκείνες τις σωστές και λάθος αποφάσεις που πήραμε.

Χρόνια πολλά σε όλους μας λοιπόν και ας τιμήσουμε τη σημερινή μέρα με τρεις ευχές – υποσχέσεις, να μας προσέχουμε λίγο παραπάνω, να μην είμαστε τόσο σκληροί και να συγχωρούμε, όχι μόνο τους άλλους αλλά πάνω απ’ όλα τους εαυτούς μας και τα λάθη μας.