Λατρεμένοι μου γείτονες…

Καλημέρα SayYesser!!!

Οι διακοπές του Πάσχα είναι κοντά, σχεδόν αχνοφαίνονται και μαζί με τη λαχτάρα που νιώθουμε για ξεκούραση και ξεγνοιασιά έρχεται και η δυσφορία να πω ευγενικά, για τα οικογενειακά τραπέζια. Ξέρεις από εκείνα που δεν απαρτίζονται μόνο από τους άμεσους συγγενείς αλλά από κάτι μακρινές θείες και κάτι ξεχασμένα τριτοτεταρτοξάδελφα και φυσικά τους λατρεμένους γείτονες. Και αν έχετε και καιρό να βρεθείτε, να είσαι έτοιμος για καταιγισμό ερωτήσεων λες και παίζεις σε τηλεπαιχνίδι. Δουλεύεις; Πού δουλεύεις; Έχεις σύντροφο; Παντρεύεσαι; Πότε παντρεύεσαι; Γιατί χώρισες; Είναι δικό σου το σπίτι ή πληρώνεις ενοίκιο; Αυτοκίνητο αγόρασες; Παιδιά δεν θα κάνετε; Είσαι έγκυος; Άντε, πότε θα κάνετε το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και όσο πάει…

Απελπισία… όμως έχεις δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να κάτσεις και να το απολαύσεις και αν το πράγμα γίνει άβολο (που θα γίνει) να απομακρυνθείς ησύχως και να αποχωρήσεις ευγενικά (αυτό το κάνει ο σύζυγός μου, με μεγάλη επιτυχία). Η δεύτερη είναι να μείνεις εκεί, να απαντήσεις και να ζήσεις το πραγματικό ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι που γίνονται όλοι μαλλιοκούβαρα (αυτό το κάνει ο πεθερός μου, με τεράστια επιτυχία).

Tip of the Day: Εγώ και λόγω ζωδίου που ξυπνάει η ζούγκλα μέσα μου (λιοντάρι με λιοντάρι γαρ) έχω ανακαλύψει και τρίτη επιλογή… (τρελή επιτυχία).

Λοιπόν άκου προσεκτικά: ξάφνιασέ τους… Τρέλανέ τους εσύ πρώτος στις ερωτήσεις, μην τους αφήσεις να πάρουν ανάσα, ρώτησέ τους για τα πάντα, γίνε επίμονος, να είσαι αδιάκριτος, μην ικανοποιείσαι με καμία απάντηση ζήτα και άλλο, αμφισβήτησέ τους και επαναλάμβανε την ερώτηση μέχρι να δεις την απελπισία στο πρόσωπό τους, βγάλε τα άπλυτά τους στη φόρα, μην τους λυπάσαι, ξεθέωσέ τους… και μην ξεχάσεις το πιο βασικό: να είσαι ήρεμος και να χαμογελάς!

Το έχω κάνει και πιάνει! Και όταν δεν πήραν τα “χαμπάρια” τους την πρώτη χρονιά το επανέλαβα και την επόμενη, ε τρίτη δεν υπήρξε… Thank me later!