Το σωστό timing…

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Όλα σε αυτή τη ζωή έχουν να κάνουν με το σωστό timing… και βέβαια η επιλογή συντρόφου δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από αυτό.

Κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν πρέπει να είσαι ευγνώμων για κάθε άτομο που έχεις γνωρίσει. Είτε έμειναν στη ζωή σου είτε έφυγαν, είναι όλα μεταλλικά δαχτυλίδια που συνθέτουν την αλυσίδα της ζωής μας – και χωρίς ένα από αυτά τα δαχτυλίδια, η αλυσίδα δεν θα ήταν πλήρης. Είναι δύσκολο για όλους μας να διακρίνουμε κάτι τέτοιο όμως γι’ αυτό ευθύνεται η συναισθηματική ταλαιπωρία που βιώσαμε κάποτε και μας επισκίασε την ευρύτερη εικόνα.

Κάθε άτομο που συναντάμε μας αλλάζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο -και οι σύντροφοί μας συχνά επιβάλλουν τις κύριες αλλαγές στη ζωή μας. Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να το δούμε αμέσως, ο λόγος εμφανίζεται όταν είμαστε έτοιμοι. Λένε πως στη ζωή συναντάμε 4 τύπους και πάμε να σου τους παρουσιάσω παρακάτω:

1. Το σωστό άτομο τη λάθος στιγμή. Υπάρχει μία ίντριγκα στο να συναντάς το σωστό άτομο τη λάθος στιγμή. Είναι σαν να είναι όλα πολύ καλά για να είναι αληθινά. Η σύνδεση είναι αδιαμφισβήτητη, η ένωση είναι έντονη και σταθερή και το άτομο φαντάζει ιδανικό για εμάς. Ωστόσο, το timing είναι το μόνο που δεν είναι σωστό. Είναι σαν το σύμπαν να μας έδωσε ένα σχεδόν πλήρες παζλ με ένα μόνο κομμάτι που λείπει.

Χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο προσπαθώντας να ολοκληρώσουμε το παζλ. Αργά ή γρήγορα, συνειδητοποιούμε ότι το κομμάτι που λείπει δεν είναι προορισμένο να βρεθεί. Κάποιος από εμάς μπορεί να μην είναι έτοιμος – ή ίσως, οι συνθήκες δεν είναι υπέρ μας. Και παρόλο που πρέπει να αφήσουμε αυτό το «σωστό άτομο» να φύγει, κρατάμε και ένα κομμάτι του μαζί μας.

Αυτός ο τύπος συντρόφου μας δείχνει τι είναι η αληθινή αγάπη και βγάζει τον καλύτερό μας εαυτό. Βάζει τα θεμέλια για κάθε άλλο εραστή που συναντάμε στη ζωή και μας βάζει στη διαδικασία να συνεχίζουμε να ψάχνουμε τα χαρακτηριστικά του στους επόμενους και παρόλο που δεν μπορούμε να τα βρούμε, αναζητούμε το ίδιο συναίσθημα που προκάλεσε σε μας τότε, σαν απαγορευμένη ανάμνηση.

2. Το λάθος άτομο τη λάθος στιγμή. Η σχέση που συνάπτουμε με το λάθος άτομο είναι συνήθως τοξική ή καταστροφική. Αυτό που κάνει αυτή την ένωση ακόμα πιο ανθυγιεινή είναι ότι ο χρόνος είναι εναντίον μας. Ενώ το σωστό άτομο μπορεί να μας δείξει την καλή μας πλευρά, το λάθος άτομο μπορεί να μας δείξει τη σκοτεινή μας πλευρά.

Επειδή αυτή η σχέση είναι επώδυνη, τα αρνητικά μας γνωρίσματα και ο καταπιεσμένος πόνος βγαίνουν στην επιφάνεια. Η συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τη σκοτεινή μας πλευρά είναι επιτακτική ανάγκη για την πνευματική μας ανάπτυξη. Επομένως, το λάθος άτομο που έρχεται τη λάθος στιγμή μας ταρακουνάει -και δεν είμαστε ποτέ το ίδιο άτομο αφού τον συναντήσουμε.

3. Το λάθος άτομο τη σωστή στιγμή. Συχνά, συναντάμε το λάθος άτομο τη σωστή στιγμή. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας όταν είμαστε έτοιμοι, αλλά ο χρόνος είναι εναντίον τους, όχι εναντίον μας. Φαίνεται ότι το σύμπαν δεν έχει βρει ακόμα το κομμάτι που λείπει και που είμαστε τόσο ανυπόμονοι να βρούμε.

Το να συναντάμε το λάθος άτομο τη σωστή στιγμή είναι ζωτικής σημασίας, γιατί η σχέση μας μαζί τους δοκιμάζει την ετοιμότητά μας για το σωστό άτομο που θα έρθει την κατάλληλη στιγμή. Μας θυμίζουν την αυτοεκτίμηση που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια και ενισχύουν την αίσθηση της αυτοπεποίθησής μας.

4. Το σωστό άτομο τη σωστή στιγμή. Όταν το κατάλληλο άτομο έρχεται την κατάλληλη στιγμή, καταλαβαίνουμε γιατί δεν τα καταφέραμε με κανέναν από τους προηγούμενους. Το σύμπαν τοποθετεί ξαφνικά το κομμάτι του παζλ που λείπει στη θέση του. Μερικές φορές, το σωστό άτομο που ήρθε τη λάθος στιγμή επιστρέφει τη σωστή στιγμή – και πολλές φορές, μπορεί να είναι ένα εντελώς νέο άτομο.

Όταν συναντάμε το σωστό άτομο την κατάλληλη στιγμή, κατανοούμε καλύτερα το timing. Συνειδητοποιούμε ότι το σύμπαν δεν λειτουργεί στο χρονοδιάγραμμά μας. Υπάρχει μια άπειρη νοημοσύνη που βρίσκεται στον πυρήνα του σύμπαντος, αλλά πρέπει να την εμπιστευτούμε αν θέλουμε να την αξιοποιήσουμε.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να μάθουμε από τη συνάντηση με το κατάλληλο άτομο, είναι ότι υπάρχει χρόνος για όλα… αλλά μόνο αν είμαστε υπομονετικοί.

Tip of the Day: Αν ήταν το σωστό άτομο, δεν θα ήταν η λάθος στιγμή.