Βρες τη δύναμή σου, είσαι εσύ…

Καλημέρα SayYesser!!!

Είναι κάποιες μερες που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να είσαι και να δείχνεις καλά. Αν κρίνω από τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι τις τελευταίες τρεις μέρες λίγο πολύ είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος. Σαν ένα μούδιασμα να μας έχει κατακλύσει όλους, μία στεναχώρια και μία μαυρίλα που δεν χρειάζεται να τη συζητήσουμε παραπάνω, την επικοινωνούν απλά τα βλέμματα και τα παγωμένα μας χαμόγελα. Ένα πελώριο σύννεφο γεμάτο γιατί έχει κυριεύσει τον μικρόκοσμό μας.

Όμως ο χρόνος δεν μας χαρίζεται, συνεχίζει να τρέχει αμείλικτος και ακόμα και αν εσύ νιώθεις αβοήθητος έστω για να κάνεις τα βασικά εκείνος σε προσπερνά και πάει παρακάτω. Και εσύ τρέχεις πάλι πίσω του να τον προλάβεις. Και αυτό πρέπει και οφείλεις να κάνεις, να προχωρήσεις, να προσπεράσεις αλλά όχι να ξεχάσεις ή να αδιαφορήσεις. Τώρα είναι η στιγμή να βρεις την εσωτερική σου δύναμη που θα σε σηκώσει και πάλι όρθιο, να βρεις τη δύναμη που θα σε “αναγκάσει” να σταθείς και πάλι στα πόδια σου.

Η ικανότητά μας να βρίσκουμε την εσωτερική μας δύναμη σε δύσκολες στιγμές θα καθορίσει και πώς θα τις αντιμετωπίσουμε και στο τέλος θα τις ξεπεράσουμε.

Όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές, όπου κάποια γεγονότα είναι πιο έντονα από άλλα. Η ικανότητα να βρούμε την εσωτερική μας δύναμη θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε την αληθινή μας δύναμη, που ζει μέσα μας.

Η εσωτερική μας δύναμη είναι μια εσωτερική ορμή ή μια βαθιά πεποίθηση που έχουμε. Είναι η ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε ό,τι μας δίνει η ζωή και να φτάνουμε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι μεγάλο προτέρημα να ξέρεις πως ό,τι κι αν συμβεί, θα το αντιμετωπίσεις από μια θέση δύναμης αντί δειλίας, φόβου και αδυναμίας. Γι’ αυτό και το θεωρώ δώρο να τη βρούμε για να μπορούμε να την αξιοποιούμε όποτε χρειαστεί, γιατί:

  • Μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις όποιες προκλήσεις
  • Μας βοηθά να σηκωθούμε ξανά μετά από μια αποτυχία
  • Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσουμε υψηλότερο επίπεδο ανθεκτικότητας
  • Μας αναγκάζει να εστιάσουμε σε λύσεις και όχι σε καταστάσεις
  • Μας χαρίζει μια ισχυρότερη αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας
  • Μας επιτρέπει να συγχωρούμε πιο εύκολα τους άλλους, γνωρίζοντας ότι μπορούμε να ελέγξουμε και είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τις δικές μας ενέργειες
  • Μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν

Tip of the Day: Αν ένα αυγό σπάσει από μία εξωτερική δύναμη τότε η ζωή τελειώνει, αν ένα αυγό σπάσει από μία εσωτερική δύναμη τότε η ζωή ξεκινά, αφού σπουδαία πράγματα συμβαίνουν όταν προέρχονται από “μέσα” μας…

Ακολουθεί Sparkling Room, πώς να βρεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου…