Η δική μου Ανάσταση

Καλημέρα SayYesser!!!

Και με τον σημερινό καφέ μας σε χαιρετώ για τις διακοπές του Πάσχα και θα επανέλθω – καλά να είμαστε, δριμύτερη μετά από λίγες μέρες. Όμως πριν σου ευχηθώ θα ήθελα να σου πω ότι Πάσχα για μένα σημαίνει Ανάσταση, σημαίνει ελπίδα.

Προφανώς αν δυσκολεύεσαι στη ζωή, τα παστέλ χρώματα και τα σοκολατένια κουνελάκια δεν θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα γιατί κατά βάθος όλα αυτά είναι και φαίνονται λίγο ασήμαντα. Αυτό όμως που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι χρειάζεσαι είναι η μέρα της Ανάστασης – με την πλήρη σημασία της.

Για πολλούς από εμάς, το Πάσχα είναι μια συναισθηματική περίοδος γεμάτη θλίψη. Αυτό είναι λάθος, καθώς πρέπει να πάρουμε παράδειγμα τους πρώτους Χριστιανούς – οι οποίοι επίσης βίωσαν έντονο πόνο και απογοήτευση – και η Ανάσταση του Ιησού άλλαξε ολόκληρη την πνευματική τους κατάσταση, αφού τους έδωσε ελπίδα σε δύσκολους καιρούς, παρά τα απίστευτα εμπόδια που αντιμετώπιζαν. Μια τέτοια ελπίδα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την κάθε μέρα. Μπορεί να μας δώσει ό,τι χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε τα συναισθήματα απόγνωσης και θλίψης. Μπορεί να μας δώσει αυτό που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε.

Φανατική με τη θρησκεία δεν είμαι, τουλάχιστον όχι σε όλες της τις εκφάνσεις, καθώς επιλέγω να πιστεύω βαθιά χωρίς νηστείες και λοιπούς καταναγκασμούς, όμως, αν με ρωτάς, η γνώμη μου είναι πως ο Ιησούς δεν πέθανε απλώς για τη σωτηρία μας – αν και σίγουρα πέθανε για αυτό, αλλά για να έχουμε ελευθερία από την αμαρτία και τις προεκτάσεις της. Η Ανάσταση του Ιησού μας έδωσε την ικανότητα να ελευθερωθούμε από τη δύναμη της αμαρτίας στη ζωή μας.

Η Ανάσταση λοιπόν μας δίνει λυτρωτική ελπίδα καθώς αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Σε όλο τον κόσμο γύρω μας, υπάρχει απίστευτος πόνος. Υπάρχουν λιμοί, ακραία φτώχεια και άνθρωποι σε απελπιστικές καταστάσεις που χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια.

Φαντάσου λοιπόν τη μεγάλη και απίστευτη δύναμη να προσφέρεις ελπίδα στους ευάλωτους και πληγωμένους συνανθρώπους μας. Η Ανάσταση είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Η Ανάσταση είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος μας. Η Ανάσταση είναι ελπίδα για κάθε μέρα, σε κάθε κατάσταση.

Tip of the Day: Αν είσαι από τους τυχερούς -αν και θα σου ακουστεί κλισέ, το πιστεύω βαθιά, “χάρισε σε κάποιον ευάλωτο ένα Πάσχα και ας μην ξανανηστέψεις ποτέ”. Μετάφραση; Χάρισε σε κάποιον αδύναμο την ελπίδα και αυτομάτως κέρδισε τη θέση για το δικό σου Παράδεισο και τη δική σου Ανάσταση.

Αγαπημένε SayYesser, καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και φέτος άσε τις χαρούμενες σκέψεις και τις καλές πράξεις να πολλαπλασιαστούν σαν τα κουνελάκια.