Να σε προσέχεις…

Καλημέρα SayYesser!!!

Η αλήθεια είναι πως δεν ήρθα σε αυτό τον κόσμο με τη διαισθητική ικανότητα του πώς να φροντίζω το σώμα και το μυαλό μου. Ενώ κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν ανά πάσα στιγμή και να φροντίζουν την ψυχική και τη σωματική υγεία τους, εγώ απλά δεν είμαι ένας από αυτούς. Πρέπει όμως να μάθω.

Όσον αφορά την προσωπική υγεία, και ειδικά όταν βρισκόμαστε σε μια απελπιστική κατάσταση, συχνά μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε μια πλήρη αναθεώρηση της ζωής μας για να γίνουμε πιο υγιείς. Αλλά πιστεύω ότι το 90% των αγώνων μας για την υγεία προέρχονται στην πραγματικότητα από μία ή δύο (αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ) μολυσματικές συνήθειες – συνήθειες δηλαδή που εξαπλώνονται με αποτέλεσμα να οδηγούν σε άλλες κακές συνήθειες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά διαβάζουμε για ανθρώπους που για παράδειγμα έκοψαν το κάπνισμα, σταμάτησαν το junk food (έλα Παναγία μου!!!), αναγνώρισαν την εμμονή τους με το αλκοόλ, την καφεΐνη ή τη ζάχαρη και πολλά ακόμη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, καθώς ισχυρίζονται ότι άλλαξαν τη ζωή τους κόβοντας απλά μία συνήθεια, με αποτέλεσμα να περιορίσουν την εξάπλωσή της και άρα τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλούσε. Ε, αυτός ο άνθρωπος δεν είμαι εγώ… και επειδή ευτυχώς μου δόθηκε το προτέρημα να μεγαλώνω αλλά δυστυχώς έχω το μειονέκτημα να μην είμαι πια κοριτσάκι ήρθε η ώρα να χτυπήσω τη “μόλυνση” στη ρίζα της. Προφανώς και δεν πρόκειται να σταματήσω όλες τις κακές συνήθειες από τη μία στιγμή στην άλλη -μην τρελαθούμε κιόλας, όμως υπόσχομαι στον εαυτό μου να τον προσέχω περισσότερο, να τον φροντίζω και να τον αγαπώ. Υπόσχομαι επίσης να βρίσκω χρόνο για ξεκούραση, να μην αναβάλλω κάθε είδους εξετάσεις που αφορούν την υγεία μου αλλά και να με έχω προτεραιότητα.

Tip of the Day: Καλά όσα λέμε, όμως στους περισσότερους από μας ακούγεται σαν ένα επαναλαμβανόμενο μπλα μπλα μπλα. Ωστόσο στην πραγματικότητα το κλειδί για όλη σου την ύπαρξη είναι να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις περισσότερο, να κάνεις αλλαγές για σένα και μέρα με τη μέρα να ανακαλύπτεις πόσο υπέροχος είσαι.

Και όπως έχουμε ξαναπεί, όλες οι σχέσεις που κάνουμε με τους άλλους εξαρτώνται από τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, είναι αδύνατο να αγαπήσεις κάποιον άλλον. Δεν σου φαίνεται σαν φαύλος κύκλος; Ε, είναι! Και τώρα που το κατάλαβες, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις…

Θυμήσου ένας κύκλος είναι όλα στη ζωή ή θα τον κλείσεις ή θα τον ζήσεις…