«Φιλελεύθερα Τραγούδια»

Την Πέμπτη 27 Απριλίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και με αφορμή το μνημειώδες ποίημα του Διονύσιου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» που γράφτηκε πριν από 200 χρόνια, διοργανώνουν τον κύκλο συζητήσεων «Freequencies – Ελεύθερες Συχνότητες» με τίτλο της πρώτης εκδήλωσης «Φιλελεύθερα Τραγούδια».

 Θα συνομιλήσουν οι:

Κατερίνα Τικτοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Γιάννης Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Μιχαήλ Μαρμαρινός, Σκηνοθέτης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής 2023 ΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Νίκος Ξυδάκης, Συνθέτης

Χρήστος Μποκόρος, Ζωγράφος

Παντελής Μπουκάλας, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

 Την εκδήλωση συντονίζει ο Διονύσης Καψάλης.

 Οι δυο συζητήσεις θα περιστραφούν γύρω από τα θέματα που ανοίγει ο «Ύμνος», πρωτίστως όσα σχετίζονται με την ιδέα και την έννοια της ελευθερίας. Ο κύκλος αυτός συμπληρώνει το καλλιτεχνικό εγχείρημα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Freequencies / Ελεύθερες Συχνότητες της φετινής πλατφόρμας Open Plan, που αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα ψηφιακά έργα, αναθέσεις της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Φεστιβάλ σε νέους καλλιτέχνες.

Οι εκδηλώσεις του κύκλου θα πραγματοποιηθούν τις Πέμπτες 27 Απριλίου και 4 Μαΐου στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλονται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης:
https://bit.ly/3LuPSO3