Τι πρέπει να ξέρετε για τα αβγά: Σωστή διατήρηση και ασφαλής κατανάλωση

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα αβγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αβγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.
– Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αβγά (π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα) καθώς επίσης την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αβγά.
– Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αβγά που βάψατε/διακοσμήσατε, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.
– Διατηρήστε τα αβγά στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου). Τα βαμμένα αβγά θα πρέπει να διατηρούνται, επίσης, στο ψυγείο.