Γιατί στη δική σου ζωή, εσύ αποφασίζεις!

Καλημέρα SayYesser!!!

Ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας είναι θέμα επιλογών. Αριστερά ή δεξιά, πάνω ή κάτω, μέσα ή έξω, να τολμήσω ή να λουφάξω, να το κάνω ή να μην το κάνω;

Επιλογή μας είναι επίσης πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας, τους γύρω μας αλλά και πόσο επιλέγουμε να μας επηρεάζει η γνώμη τους.

Ένας ιδανικός κόσμος θα ήταν να είμαστε όλοι ζεν και να λέγαμε συνεχώς ο ένας στον άλλο πόσο φοβεροί είμαστε αποφεύγοντας κάθε μορφή αρνητικής ενέργειας.

Υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και για σένα, σωστά; Ναι, οκ ξέχνα το όμως γιατί δεν πρόκειται να συμβεί.

Επιστροφή στην πραγματικότητα λοιπόν και με το παραπάνω σαν δεδομένο έχουμε δύο επιλογές: ή μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας με ασφάλεια, να αποφύγουμε κάθε πιθανότητα κριτικής από άλλους και να κρυφτούμε στη γωνίτσα μας (οι ευκαιρίες για αυτοεπέκταση, προσωπική και επαγγελματική επιτυχία είναι βαθιά περιορισμένες εδώ) ή να πάρουμε μία βαθιά ανάσα, να πνιγούμε για λίγο μπροστά στην αβεβαιότητα όμως γρήγορα να βγούμε στην επιφάνεια και να κάνουμε το καλύτερο για μας (σε αυτή την επιλογή οι πιθανότητες να μας κρίνουν, να μας απορρίψουν ακόμα και να μας αντιπαθήσουν είναι πολλές, τα οφέλη όμως περισσότερα).

Αυτές είναι επιλογές που έχουμε όλοι. Και ναι, όλοι έχουμε ανασφάλειες, πληγές και αδύναμα σημεία. Όμως δεν έκανες ποτέ κάτι ακόμα και αν σου προκαλούσε τρόμο μόνο και μόνο για να τονώσεις το αίσθημα της αυτοπεποίθησής σου; Εγώ δηλώνω παρούσα και αν με ρωτάς είμαι σίγουρη ότι και εσύ “το έχεις”.

Πολλοί από εμάς, θα επιλέξουμε να μειώσουμε την έκθεσή μας σε πιθανή απόρριψη όσο μπορούμε. Θα μείνουμε σπίτι και θα επιλέξουμε την ευκολότερη διαδρομή. Θα μείνουμε ήσυχοι και δεν θα βγούμε μπροστά ακόμα και όταν η καρδιά μας χτυπάει δυνατά για κάτι. Όμως οι περισσότερες ανησυχίες που έχουμε είναι αβάσιμες και πίστεψέ με οι φόβοι μας κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επαληθευθούν ποτέ. Όπως έλεγε και ο Mark Twain “Είχα πολλές ανησυχίες στη ζωή μου, οι περισσότερες δεν συνέβησαν ποτέ”.

Tip of the Day: Όταν κάνεις την επιλογή της “εξωστρέφειας” να είσαι σίγουρος για 2 πράγματα ότι θα σου συμβούν:

  1. Θα σε απορρίψουν
  2. Θα πετύχεις μεγάλες νίκες

Δεν μπορείς να έχεις το δεύτερο χωρίς το πρώτο.

Αν είσαι πρόθυμος να επιλέξεις την “έκθεση” τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος πως αυτή σου η κίνηση θα προκαλέσει και θα προσκαλέσει κοντά σου πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς θα σταθούν δίπλα σου, θα χαρούν με τη χαρά σου και θα εξελιχθούν μέσα από σένα και αυτό εγώ το ονομάζω υγεία, ενώ κάποιοι άλλοι θα σε πολεμήσουν και όταν δεν θα μπορούν πια να σε έχουν απέναντι θα γίνουν πιο επικίνδυνοι καθώς θα σε πλησιάσουν για να κλέψουν λίγη από τη λάμψη σου. Μάντεψε! Και πάλι η επιλογή είναι στα χέρια σου, ή τους κρατάς ή τους απομακρύνεις… εσύ αποφασίζεις! Κρατάς τη ζωή σου στα χέρια σου, δεν είναι υπέροχο;!