Αφήστε με να αγιάσω!

Sketchy praying hands with sunburst. Two hands in prayer pose. Worship, pray symbol. Sketch vintage vector illustration

Καλημέρα SayYesser!!!

Όπως σου έχω ξαναπεί, η σχέση μου με την εκκλησία είναι σχέση γιν γιανγκ, ενώ πιστεύω στον Θεό και τον επικαλούμαι σε κάθε λύπη ή χαρά, διαφωνώ με πολλά από όσα συμβαίνουν στον οίκο Του από τους εντεταλμένους Του. Δεν έχει τίποτα το απόλυτο αυτό που λέω καθώς έχω μάθει στη ζωή μου να μην τα τσουβαλιάζω όλα και να αναγνωρίζω πως σε όλα τα στραβά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Και ναι προφανώς υπάρχουν παπάδες που επικοινωνούν τον λόγο του Θεού, είναι διδάσκαλοι και χαίρεσαι να τους ακούς, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις και είναι πολλές δυστυχώς.

Επικαιρότητα alert και σήμερα και δεν θα σχολιάσω τις θέσεις του κόμματος “ΝΙΚΗ” καθώς η ψήφος είναι προσωπική και κάθε τι προσωπικό δεν μπορεί να σχολιάζεται και να κρίνεται. Θα ασχοληθώ όμως με την προπαγάνδα που αποφάσισαν να κάνουν οι παπάδες σε όλη τη χώρα!!!

Και σου ξαναλέω ο κάθε ένας έχει τη γνώμη του. Όμως κάποιος που είναι σε ένα Ιερό μέρος όπως είναι η Εκκλησία και είναι εκεί για να “μιλάει” τον λόγο του Θεού δεν έχει κανένα δικαίωμα να επηρεάζει τον κόσμο και να εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια. Αν ένας παπάς βρεθεί στο καφενείο του χωριού και πάρει μέρος σε πολιτική συζήτηση είναι ελεύθερος να πει τις θέσεις του και να υπερασπιστεί όποια πολιτική κατεύθυνση θέλει. Όμως όταν ένας παπάς βρίσκεται μέσα σε ναό τότε η γνώμη μου είναι ότι του απαγορεύεται να προσηλυτίζει το ποίμνιό του υπέρ κάποιου πολιτικού κόμματος. Αν είναι δυνατόν, μιλάμε για παπάδες και όχι για ντίλερς κομμάτων! Δεν μπορείς να λες στους πιστούς ότι είναι θέλημα Θεού να ψηφίσεις το όποιο κόμμα!

Tip of the Day: Για να μην σε χαιρετήσω εκνευρισμένη καθώς προτιμώ τις θετικές σκέψεις, αποφάσισα σαν σημερινό tip να σου πω το λόγο που εμφανίζεται γκρι στον εκλογικό χάρτη το Άγιο Όρος.

Λοιπόν, η αυτόνομη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους αποτελεί το αυτοδιοίκητο τμήμα της Χερσονήσου του Άθω, το οποίο διοικείται, σύμφωνα με το καθεστώς του, από τις 20 Ιερές Μονές του. H διοίκησή του ασκείται από αντιπροσώπους των Ιερών Μονών, οι οποίοι αποτελούν την Ιερή Κοινότητα. Οι εκλογές -και ορθώς αν θες τη γνώμη μου, δεν απασχολούν τη ζωή των μοναχών, οι οποίοι ανέκαθεν απείχαν από την ψηφοφορία.

Η Ιερή Κοινότητα δεν επιτρέπει να στηθούν κάλπες μέσα στο αυτοδιοίκητο τμήμα της Χερσονήσου του Άθω και κατά συνέπεια παρουσιάζεται με γκρι χρώμα στον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας.

Βέβαια, όσοι μοναχοί επιθυμούν, μπορούν να ψηφίσουν έξω από το Άγιο Όρος, στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα που είναι εγγεγραμμένοι ή στο κοντινότερο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στην Ουρανούπολη. Παλαιότερα οι μοναχοί δεν είχαν εκλογικό δικαίωμα, ωστόσο στην πορεία αυτό άλλαξε.

Αυτός είναι ο λόγος που στον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας εμφανίζεται με γκρι χρώμα.