Δενδροφυτεύσεις και εκπαιδεύσεις από τη ΔΕΗ και τη We4all

Το περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού We4all στηρίζει η ΔΕΗ, υποστηρίζοντας δράσεις δενδροφυτεύσεων, αναδασώσεων και εκπαίδευσης μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα, με την ενεργή συμμετοχή εργαζομένων της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, We4all και ΔΕΗ έχουν ήδη υλοποιήσει δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Βαρυμπόμπη, υλοποιήθηκε δενδροφύτευση σε τμήμα καμένης έκτασης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών, ενώ στην δενδροφύτευση που έλαβε χώρα στην Κοινότητα Πετρανών του Δήμου Κοζάνης συμμετείχαν και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της τοπικής κοινότητας. Στις δενδροφυτεύσεις συμμετείχαν και εργαζόμενοι της ΔΕΗ.
Στην βόρεια Εύβοια, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδασώσεων και εκπαίδευσης πληθυσμού σε περιοχές πληγείσες από καταστροφές, η ΔΕΗ και η We4all φρόντισαν για την φύτευση 2.500 ελαιόδενδρων, τα οποία θα βοηθήσουν αποτελεσματικά τους αγρότες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Η συγκεκριμένη αναδάσωση, εντάσσεται στο γενικότερο στρατηγικό πλαίσιο υποστήριξης των περιοχών της βόρειας Εύβοιας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που υλοποιεί η ΔΕΗ.
Επενδύοντας στην δυναμική και την δράση των αυριανών ενεργών πολιτών, η ΔΕΗ
στηρίζει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την αειφορία «Green Future» της We4all μέσω του οποίου υλοποιήθηκαν προγράμματα ενημέρωσης σε δημοτικά σχολεία. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με όρους όπως περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, και εθελοντισμός και έμαθαν ότι οιέννοιες του υπεύθυνου πολίτη και του σεβασμού στο περιβάλλον είναι αλληλοσυμπληρούμενες.
Ο CEO και Συνιδρυτής We4all, κ. Γιάννης Ηλιόπουλος, ανέφερε: «Η συνεργασία μας με την ΔΕΗ είναι μια από τις σημαντικότερες συμμαχίες της χρονιάς που διανύουμε, έχοντας μια ολιστική προσέγγιση που όχι μόνο προάγει το περιβάλλον και την βιωσιμότητα αλλά αγγίζει κοινωνικά αλλά και εκπαιδευτικά θέματα, στηρίζοντας πληγείσες περιοχές και βοηθώντας μας να ευαισθητοποιήσουμε χιλιάδες παιδιά για τον πλανήτη μας».