Ο κανόνας των 5”

Καλημέρα SayYesser!!!

Σου έχω μιλήσει για τον κανόνα του 1′ (μπορείς να βρεις το άρθρο εδώ) και σήμερα ήθελα να σου πω για τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων!

5 δευτερόλεπτα;! Και τι μπορεί να αλλάξει σε 5 δευτερόλεπτα, πόσα μπορείς να κάνεις και πώς θα μπορούσε αυτός ο κανόνας να αλλάξει τη ζωή σου, τον τρόπο που σκέφτεσαι και ενεργείς; Είναι απλό! Όταν σκέφτεσαι να κάνει κάτι και απλά δεν το κάνεις γιατί το υπεραναλύεις ή δεν είσαι σίγουρος, απλά μέτρα από μέσα σου μέχρι το 5 και ανάλαβε δράση!

1. Έσο έτοιμος

Αν έχεις μια ώθηση να ενεργήσεις για έναν στόχο, πρέπει να κινηθείς μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, διαφορετικά ο εγκέφαλός σου θα σκοτώσει την ιδέα.

2. Άσε τις αναβολές

Το μέτρημα σε βοηθά να εστιάσεις στον στόχο ή τη δέσμευση και αποσπά την προσοχή σου από το να βρεις μια δικαιολογία για να αναβάλλεις κάτι ξανά.

Θέλεις να ξυπνήσεις και να σηκωθείς αμέσως από το κρεβάτι; Χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο. Μόλις μετρήσεις μέχρι το 5 ξεκίνα!

Θέλεις να πας στο γυμναστήριο; Άρχισε να μετράς μέχρι το 5 και ετοιμάσου αμέσως να φύγεις. Μην σκέφτεσαι απλά κάνε.

Έχει μαζευτεί μεγάλος όγκος δουλειάς και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις; Βαθιά ανάσα μέτρα μέχρι το 5 και πάμε!

3. Δεν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή

Αν αναζητάς την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να μην έρθει ποτέ, οπότε πρέπει απλώς να δημιουργήσεις εσύ μόνος σου τη στιγμή.

Ο κανόνας των 5” σε “υποχρεώνει” να κάνεις ακριβώς αυτό! Να ξεκινάς εσύ τις στιγμές!

4. Εφάρμοσε τα 5” σε κάθε έκφανση της ζωής σου

  • Λήψη απόφασης.
  • Σήκωσε το χέρι, να πεις τη γνώμη σου και να συμμετέχεις.
  • Ζήτησε αύξηση.
  • Σταμάτα να αμφιβάλεις για σένα.
  • Στήριξε τις ιδέες και τα όνειρά σου.
  • Πες «όχι».

Tip of the Day: Μην είσαι σκλάβος του μυαλού σου!

Το μυαλό σου θα βρίσκει πάντα εκατοντάδες λόγους για τους οποίους δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου; Χρειάζονται μόνο 5” για να αναλάβεις δράση απλά πάψε να υπεραναλύεις και κάντο!!!