Ποτέ δεν είναι αργά μέχρι πραγματικά να είναι

Καλημέρα SayYesser!!!

Όσο μεγαλώνουμε τόσο σκληραίνουμε και όσο ο πόνος πια μας είναι βιωματικός, τότε και εμείς με τη σειρά μας αντιλαμβανόμαστε πως ούτε η αγάπη κρατάει για πάντα, ούτε η φιλία και ότι σε αυτό το ταξίδι της ζωής το θεωρώ μάλλον απίθανο να καταλήξουμε στο τέλος με αυτούς που ξεκινήσαμε μαζί.

Παρακάτω μοιράζομαι μαζί σου κάποια Fun Facts τα οποία ανάλογα τις εμπειρίες και την ηλικία σου μπορεί να σου φαίνονται από απίθανα μέχρι πολύ απλά.

1. Οι φίλοι σου είναι λιγότερο σημαντικοί από όσο νομίζεις.

Γιατί τα περισσότερα από τα άτομα που χαρακτήριζες φίλους στα 20 ή στα 30 σου πλέον δεν είναι. Και γιατί όσο περνάει η ζωή μας έρχονται και φεύγουν ή μένουν διάφορα είδη φίλων όπως:
  1. Χρήσιμοι φίλοι = φίλοι με τους οποίους μοιράζεσαι δουλειά, σπουδές κ.λπ.
  2. Φίλοι για ευχαρίστηση = φίλοι με τους οποίους περνάς καλά. Φίλοι για διασκέδαση δηλαδή.
  3. Φίλοι καρδιάς = αληθινοί φίλοι, που νοιάζονται πραγματικά για σένα, που μπορεί να ανήκουν συμπληρωματικά σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες αλλά μπορεί και όχι.

Tip: αν είσαι από τους τυχερούς και έχεις κοντά σου κάποιο φίλο καρδιάς, επένδυσε στη σχέση σας και μάθε να είσαι εκεί για αυτόν όπως είναι και εκείνος για σένα, γιατί αν δεν το κάνεις τότε για εκείνον εσύ ανήκεις στην ομάδα 1 ή 2 και δεν  βλέπω τη φιλία σας να μακροημερεύει.

2. Όσο καλύτερα τα πας, τόσο περισσότερους κακούς ανθρώπους θα προσελκύσεις.

Ο κόσμος είναι γεμάτος λύκους με ρούχα προβάτου. Οι καιροσκόποι είναι παντού και περιμένουν να τα πας καλά για να έρθουν κοντά σου και μετά να σε απορρίψουν με το παραμικρό λάθος.

Το να έχεις μια αφελή άποψη για τον κόσμο, πως όλοι θέλουν το καλό σου δεν θα σε ωφελήσει. Αυτό σημαίνει ότι είσαι κακός άνθρωπος και καχύποπτος; Όχι, σημαίνει να φιλάς τα νώτα σου και να είσαι σε επαγρύπνηση χωρίς όμως υπερβολές καθώς στην ισορροπία βρίσκεται η λύση.

Tip: Οι τοξικοί άνθρωποι είναι σαν τους διψασμένους που δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Από την άλλη, οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι είναι σαν το γάργαρο νερό. Και ένας διψασμένος δεν θα πάει να βρει έναν άλλο διψασμένο, σωστά; Σωστά! Αντιθέτως θα πάνε και οι δύο να βρουν νερό για να ξεδιψάσουν, θα πάνε να σε ψάξουν και όταν σε βρουν θα ρουφήξουν την ενέργειά σου για να ξεδιψάσουν. Μην τους αφήσεις!

3. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Το καλό μπορεί να είναι επιβλαβές. Και το κακό μπορεί να είναι καλό.

Και όπως στο Γιν και στο Γιανγκ, σε κάθε τι λάθος, υπάρχει ένας σπόρος από κάτι καλό, και σε κάθε τι καλό, υπάρχει ένας σπόρος από κάτι τρομερό.

Tip: Με το να κερδίζεις συνέχεια ή τουλάχιστον να το νομίζεις, χάνεις στην ουσία την ικανότητά σου να βελτιώνεσαι. Και οι αντιξοότητες είναι αυτές που μας κάνουν να προοδεύουμε. Κράτησε αυτό σαν σκέψη και προσπάθησε να βλέπεις το καλό που μπορείς να κερδίσεις σε κάθε τι κακό που σου συμβαίνει αλλά και το αντίθετο, προσπάθησε να αντιλαμβάνεσαι τις παγίδες που σου στήνουν όταν τα πράγματα μοιάζουν ρόδινα ενώ δεν είναι.

4. Ποτέ δεν είναι αργά μέχρι να είναι.

Υπάρχει χρόνος για όλα στη ζωή, το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνεις το σωστό τη λάθος στιγμή, το μόνο που νιώθεις είναι απογοήτευση. Νιώθεις τον χρόνο και τη ζωή να σε προσπερνάει και εν μέρει έχεις δίκιο.

Tip: Οι στιγμές περνάνε και χάνονται. Όλα έχουν το σωστό timing και αν χαθεί αυτό μάλλον χάνεται και η ουσία της στιγμής. Και πώς ξέρεις πως μία στιγμή πέρασε και έφυγε; Θα το νιώσεις. Να είσαι εκεί στις στιγμές σου, να τις αφουγκράζεσαι και να τις ζεις! Καλές ή κακές να θυμάσαι ότι είναι απλά περαστικές και τίποτα δεν κρατάει για πάντα.

Tip of the Day: Αν είχες ένα φίλο που ήξερες πως δεν θα τον ξαναδείς, τι θα του έλεγες; Αν μπορούσες να κάνεις ένα τελευταίο πράγμα για κάποιον που αγαπάς, τι θα ήταν αυτό; Πες το… Κάντο… Μην περιμένεις… Τίποτα δεν κρατά για πάντα!