Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα;

Καλημέρα SayYesser!!!

Τι είναι η περιέργεια; Αναλόγως τα βιώματά μας, ο καθένας από μας την περιέργεια την εκλαμβάνει διαφορετικά. Για άλλους είναι κακή συνήθεια, για άλλους είναι τοξική, για άλλους είναι ευχάριστη και τρόπος ζωής, ε λοιπόν για μένα η περιέργεια είναι υπερδύναμη.

Η περιέργεια είναι θεραπεία για τον φόβο. Η περιέργεια είναι καύσιμο για την προσωπική ανάπτυξη. Η περιέργεια είναι μια έντονη επιθυμία για μάθηση και κατανόηση νέων πραγμάτων. Τι άλλο θέλεις;

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αγαπά νέα πράγματα, νέες εμπειρίες και νέους ανθρώπους. Όταν είμαστε περίεργοι, μπαίνουμε σε έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων. Αμφισβητούμε πράγματα, αποκτούμε νέες δεξιότητες και πειραματιζόμαστε. Όταν το κάνουμε αυτό, η ντοπαμίνη που ενεργοποιείται κάνει το μυαλό μας χαρούμενο.

Εάν είσαι σε ένα βαρετό πάρτι, η περιέργεια μπορεί να σε ενθουσιάσει.

Εάν έχεις κολλήσει επαγγελματικά, η περιέργεια μπορεί να σε σώσει.

Εάν δεν έχεις κίνητρα στη ζωή σου, η περιέργεια μπορεί να σε τροφοδοτήσει.

Η περιέργεια μπορεί να προσθέσει όρεξη στη ζωή μας και να μας οδηγήσει σε ένα νέο κόσμο γεμάτο κέφι, αυτοπεποίθηση και ευεξία.

Εικόνα από τον Harsh Darji

Το αγαπημένο μου στοιχείο σχετικά με την περιέργεια είναι ότι μπορεί να διερευνηθεί από οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από το πού ζει ή το επίπεδο εκπαίδευσης που έχει. Η ωφέλιμη περιέργεια μπορεί εύκολα να γίνει συνήθεια — όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούμε, τόσο πιο φυσικά θα μας έρχεται. Η περιέργεια είναι ένας δρόμος προς την ανεξαρτησία… και την ανεξαρτησία σκέψης μας φυσικά.

Tip of the Day: Συχνά παγιδευόμαστε στον τρόπο σκέψης μας και στο πώς βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τον κόσμο γύρω μας. Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να βλέπουμε τον κόσμο με τον δικό μας τρόπο, που είμαστε πεπεισμένοι πια ότι ο κόσμος είναι όπως ακριβώς τον βλέπουμε. Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την περιέργεια κάθε μέρα είναι να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των άλλων ανθρώπων, να βλέπουμε τον κόσμο διαφορετικά. Αυτό είναι εξέλιξη! Οπότε ναι, ίσως η περιέργεια να σκότωσε τη γάτα όμως σίγουρα έσωσε τον άνθρωπο!

Καλό Σαββατοκύριακο!!!