«Life Skills»: Ολοκληρώθηκε το επιτυχημένο πρόγραμμα του British Council για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 για να προωθήσει ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για νέους 18-30 ετών.
Πάνω από 2.000 άτομα συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με τους 97 να απασχολούνται με πρακτική άσκηση, ενώ οι υπόλοιποι συμμετείχαν ενεργά σε εκπαιδευτικά εργαστήρια και hackathons.
Το καινοτόμο διετές πρόγραμμα «Life Skills» του British Council ολοκληρώθηκε μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της διοργάνωσης κύκλων αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, εκπαιδευτικών εργαστηρίων και hackathons σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτήθηκε από την HSBC, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021και συνέβαλε καθοριστικά στην ενδυνάμωση των νέων Ελλήνων ηλικίας 18-30 ετών, ώστε να αξιοποιήσουν ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα «Life Skills» αποτέλεσε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία επαγγελματικής εξέλιξης και ανάπτυξης, προσαρμοσμένη στην αναβάθμιση της επαγγελματικής πορείας νέων ατόμων (ηλικίας 18 έως 30 ετών) που είτε βρίσκονταν εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, είτε επιθυμούσαν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας. Στόχος του προγράμματος ήταν να παράσχει στους συμμετέχοντες βασικά εργαλεία και γνώσεις απαραίτητες για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση και τα προγράμματα του British Council, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.britishcouncil.gr.