3 πολύτιμα μαθήματα που μας δίνουν οι πιγκουίνοι

Σήμερα γιορτάζουν οι πιγκουίνοι! Αυτά τα χαριτωμένα πλάσματα που έχουν πολλά να μας μάθουν!

Πάμε να δούμε μερικά από αυτά…

– Οι πιγκουίνοι (τα περισσότερα είδη τους) είναι μονογαμικοί μέχρι τέλους… Αυτό το ξέραμε. Ωστόσο η αγάπη και η αφοσίωση του κάθε ζευγαριού είναι αληθινή και φροντίζουν με συμβολικές πράξεις να το δείχνουν. Ειδικότερα, οι πιγκουίνοι προσφέρουν ως συμβολικά δώρα στο ταίρι τους βότσαλα! Μάλιστα ο αρσενικός πιγκουίνος ψάχνει να βρει το τέλειο βότσαλο για να προσφέρει σε εκείνη που θέλει να γίνει το ταίρι του… κάτι σαν πρόταση γάμου! Το αφήνει στα πόδια του θηλυκού και εάν εκείνη το πάρει και το τοποθετήσει στη φωλιά της σημαίνει ότι δέχεται να είναι μαζί… για πάντα!

– Πολλές φορές οι πιγκουίνοι χρειάζεται να βρίσκουν τρόπους για να παραμένουν ζεστοί. Έτσι συχνά επιλέγουν να συγκεντρώνονται πολλοί μαζί και να φτιάχνουν πολύ μεγάλες ομάδες όπου στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο και έτσι όλοι απολαμβάνουν τη ζεστασιά! Σκεφτείτε ότι μπορεί να είναι χιλιάδες πιγκουίνοι μαζί… Τι ωραίο να ωφελείσαι εσύ και μαζί σου τόσοι άλλοι!

Οι πιγκουίνοι ξέρουν να περνάνε καλά και να διασκεδάζουν! Πολλά από τα παιχνίδια τους μοιάζουν με αυτά των ανθρώπων! Τους αρέσει να παίζουν στο χιόνι. Θα έχετε δει βιντεάκια όπου χαριτωμένοι πιγκουίνοι γλιστράνε παιχνιδιάρικα στο χιόνι. Επίσης, τους αρέσει να ξαπλώνουν στο χιόνι με την κοιλιά και να γλιστράνε σαν να κάνουν έλκηθρο! Κάνουν ακόμα και… σέρφινγκ στον ωκεανό!

Ήξερες ότι…
Οι πιγκουίνοι έχασαν την ικανότητα να πετούν εκατομμύρια χρόνια πριν… Ωστόσο, είναι εξαιρετικοί κολυμβητές χάρη στη σωματοδομή τους. Έχουν την ικανότητα να μείνουν κάτω από το νερό έως και 20 λεπτά κρατώντας την αναπνοή τους. Επίσης, η όρασή τους είναι πιο ισχυρή μέσα στο νερό από ό,τι στη στεριά.