Ηπειρώτικα Αυγά: Ανάπτυξη μέσα από στρατηγικές επενδύσεις και καινοτομία σε προϊόντα

Τα Ηπειρώτικα Αυγά παρουσίασαν το δεκαετές επενδυτικό πλάνο της εταιρίας, όσων έχουν υλοποιήσει μέχρι σήμερα, αλλά και όσων προγραμματίζουν για την επόμενη πενταετία σε έναν χώρο υψηλής γαστρονομίας της ομάδας Alchemy of Flavors στο Κουκάκι, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.
Η 3 η γενιά της οικογένειας των Ηπειρώτικων Αυγών συνεχίζει το όραμα του ιδρυτή της 62 χρόνια μετά, δίνοντας στο αυγό ονομασία προέλευσης και ισχυροποιώντας τη θέση της στην αγορά, μέσα από σημαντικές επενδύσεις και δημιουργία καινοτόμων προϊόντων. Διαθέτοντας 7 πτηνοτροφεία στο Μπιζάνι και 5 πτηνοτροφεία παραγωγής cage-free στο Καλπάκι, αγγίζει σε παραγωγή τα 250 χιλιάδες αυγά ημερησίως, κατέχοντας το 10% του μεριδίου της ελληνικής παραγωγής αυγού και το 45% της ελληνικής αγοράς παστεριωμένων, ενώ παράλληλα ενισχύει διαρκώς την εξαγωγική της δυναμική έχοντας παρουσία στα Βαλκάνια, την Κύπρο και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Παναγιώτης Φραγκούλης, Aντιπρόεδρος των Ηπειρώτικων Αυγών, δήλωσε σχετικά: «Υποδεχτήκαμε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή συνεργάτες και φίλους, για να μοιραστούμε μαζί τους όσα έχουμε καταφέρει και όσα σχεδιάζουμε στο άμεσο μέλλον, αλλά και για να γευτούμε γαστρονομικές δημιουργίες με πρωταγωνιστή τα προϊόντα μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εκτός από το όραμά μας για το μέλλον, μπορούμε να μιλάμε πλέον για τα πεπραγμένα μας και για όσα μας τοποθετούν επάξια στη θέση ενός σημαντικού κοινωνικού εταίρου για την ελληνική οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Στόχος μας να αποτελούμε πρότυπο, όχι μόνο για την αξία των προϊόντων μας, αλλά και για την ορθή διαχείριση και λειτουργία της εταιρίας μας».


info
Η ιστορία της εταιρίας ξεκινά το 1962 στα Ιωάννινα. Τότε ο ιδρυτής της, πιστεύοντας στο μέλλον της πτηνοτροφίας στη χώρα μας κατασκεύασε τον πρώτο θάλαμο παραγωγής με 3.000 όρνιθες. Σήμερα οι όρνιθες αγγίζουν τις 300.000, τα αυγά των οποίων φτάνουν σε 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα!

‘Ηξερες ότι…

Τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή χολίνης. Πρόκειται για ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό για την υγεία των κυττάρων και του εγκεφάλου μας.