Η ΙΚΕΑ, μέλος του ομίλου Fourlis, αποδεικνύει για ακόμα μια χρονιά τη δέσμευσή της στην κοινωνική προσφορά, διοργανώνοντας στις 8 Δεκεμβρίου μια ξεχωριστή δράση στη Θεσσαλονίκη. Με σύμμαχο τη Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi και τη ΜΚΟ «Μπορούμε», η ΙΚΕΑ στήριξε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσα από την προσφορά γευμάτων αγάπης.
Στην κουζίνα του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι και σπουδαστές της La Chef Levi ένωσαν τις δυνάμεις τους, ετοιμάζοντας πάνω από 200 γεύματα. Τα γεύματα αυτά παραδόθηκαν σε οργανισμούς που στηρίζουν άστεγους και οικογένειες σε ανάγκη, όπως το Κέντρο «Φάρος του Κόσμου», το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εθελοντών Αλληλεγγύης Albatros.
Η δράση δεν ήταν μόνο μια πράξη αλληλεγγύης, αλλά και ένα μήνυμα προσφοράς και ανθρωπιάς. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι των οργανισμών που ευχαρίστησαν θερμά τους εθελοντές. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συνέβαλαν σε αυτή τη δράση, που προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους συμπολίτες μας. Συγχαρητήρια και καλές γιορτές!»
Η ΙΚΕΑ, με τη συνεργασία της με τη ΜΚΟ «Μπορούμε», έχει διαθέσει από το 2012 περισσότερες από 700.000 μερίδες φαγητού, συμβάλλοντας τόσο στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας όσο και στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.