Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για το 2025

Στη φετινή επετειακή διοργάνωση για τα 70 χρόνια του, το Φεστιβάλ Αθηνών θα παρουσιάσει ένα πολυδιάστατο φάσμα παραστάσεων. Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου παρουσίασε το συνολικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ 2025, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Απριλίου στην Πειραιώς 260.

Στη φετινή επετειακή διοργάνωση για τα 70 χρόνια του, το Φεστιβάλ Αθηνών θα παρουσιάσει ένα πολυδιάστατο φάσμα παραστάσεων. Για τρεις μήνες το Φεστιβάλ -πιο διεθνές από ποτέ- θα παρουσιάσει 107 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 3.000 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Αθηνών σε συνεργασία με την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων, πρόκειται να ανέβει στο Θεάτρο Λυκαβηττού για τέσσερις βραδιές, ενώ θα έχει παρουσία και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο φετινό, επετειακό πρόγραμμα θα δούμε μεγάλες μορφές της σύγχρονης Τέχνης, εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, Κύκλους έργων με έμπνευση από τη Λογοτεχνία και τις παραδόσεις μας, δωρεάν δράσεις, και τρομερές γυναίκες να πρωταγωνιστούν στην Πειραιώς 260. Παράλληλα, το πρόγραμμα του Ηρωδείου για φέτος συνθέτουν λαμπερά ονόματα από το παγκόσμιο στερέωμα.

Στην Επίδαυρο, το Αρχαίο Δράμα παραμένει σταθερός πρωταγωνιστής μιας πλούσιας, ζωντανής παράδοσης που αναζητά διαρκώς νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας με το σήμερα. Γιατί Επίδαυρος σημαίνει Φεστιβάλ. Και Επίδαυρος σημαίνει Αρχαίο Δράμα. Το Αρχαίο Δράμα, ανεξάντλητο στις δυνατότητές του, μας καλεί να το προσεγγίσουμε με τόλμη, όπως τολμούσαν οι δημιουργοί του.

Νέες δυνάμεις και μεγάλες μορφές Πρωτοεμφανιζόμενοι στο Φεστιβάλ νέοι Έλληνες δημιουργοί αλλά και ιδιοσυγκρασιακοί καλλιτέχνες από τις διεθνείς σκηνές θα παρουσιάσουν πρωτότυπα έργα Θεάτρου και Χορού στην Πειραιώς 260, χώρο που ανακάλυψε το Φεστιβάλ πριν 20 χρόνια και τον ανέδειξε ως τοπόσημο της πρωτοπορίας των παραστατικών τεχνών στη χώρα μας.

Oι αναφορές στην πολυετή ιστορία του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται και με την αξιοποίηση του αρχειακού υλικού του οργανισμού για τη δημιουργία ενός επετειακού λευκώματος, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου, αλλά και ενός ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες από καλλιτέχνες και ανθρώπους που ζουν το Φεστιβάλ «από μέσα».

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ