Το Happy Buddha του Βαγγέλη Δρίσκα κατέκτησε τον κόσμο – και τα Gourmand Awards!

Μεγάλη διεθνής διάκριση για τις Εκδόσεις Πατάκη και τον Βαγγέλη Δρίσκα, καθώς το βιβλίο Happy Buddha. Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία ανακηρύχθηκε Καλύτερο Βιβλίο Ασιατικής Κουζίνας στον Κόσμο (εκτός Ασίας) από τα Gourmand World Cookbook Awards, στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για τα Τρόφιμα στο Cascais της Πορτογαλίας.

Ο Edouard Cointreau, πρόεδρος και ιδρυτής των Gourmand Awards, παρουσίασε το βραβείο επαινώντας την αυθεντικότητα και την πολιτισμική αξία του βιβλίου, σημειώνοντας πως «οι γεύσεις της Ασίας αποκτούν φωνή και γίνονται προσιτές στον δυτικό αναγνώστη μέσα από το πάθος, τη γνώση και την καθοδήγηση του Δρίσκα».

Με 1.270 υποψήφια βιβλία από 222 χώρες, τα Gourmand Awards θεωρούνται τα «Όσκαρ» του γαστρονομικού εκδοτικού χώρου. Η βράβευση του Happy Buddha αναδεικνύει τη δύναμη της ελληνικής εκδοτικής παραγωγής και την παγκόσμια δυναμική της σύγχρονης γαστρονομικής γραφής.

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Δρίσκας σημειώνει: «Το Happy Buddha είναι το ταξίδι μου σε αυθεντικές γεύσεις, πιάτα που δοκίμασα και αγάπησα, ιστορίες που μου χάρισαν χαρά, σοφία και, όπως λένε στο Μπαλί, ευημερία. Και όλα αυτά θέλω να τα μοιραστώ με εσάς, μέσα από κάθε σελίδα».