Το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών είναι μια πολύ σημαντική και απαραίτητη διαδικασία, καθώς
1. Διώχνει τη βρωμιά
2. Διώχνει πιθανόν υπολείμματα φαρμάκων
3. Διώχνει τυχόν μικροοργανισμούς που μπορεί να υπάρχουν στην
επιφάνεια των φρούτων και λαχανικών μας.
Πριν πλύνουμε τα λαχανικά και τα φρούτα μας είναι σημαντικό να πλύνουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι τα χέρια μας! Αφού το κάνουμε αυτό ξεκινάμε:
Σε πρώτη φάση πλένουμε τα λαχανικά και τα φρούτα μας κάτω από τρεχούμενο νερό, ειδικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αφού πρώτα διαχωρίσουμε τα φύλλα μεταξύ τους.
Σε δεύτερη φάση, μπορούμε να μουλιάσουμε τα φρούτα ή λαχανικά μας σε νερό στο οποίο προσθέσουμε ξύδι ή μαγειρική σόδα αλλά όχι συνδυασμό των δύο, καθώς μπορεί το ένα να εξουδετερώσει το άλλο.
Το ξύδι λόγω της οξύτητάς του φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό για την απομάκρυνση των βακτηρίων.
Η μαγειρική σόδα από την άλλη βοηθάει στο να απομακρυνθούν κάποιοι τύποι φυτοφαρμάκων.
Ποτέ λοιπόν μην ξεχνάτε να πλένετε τα φρούτα και λαχανικά σας γιατί διαφορετικά τρώγοντάς τα μπορεί να καταναλώσουμε μαζί και επικίνδυνα βακτήρια αλλά και υπολείμματα χημικών ουσιών.