Η 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The B2B Fine Food Exhibition επιστρέφει από 1 έως 3 Φεβρουαρίου 2025 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, υποσχόμενη να αποτελέσει το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς. Με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 εκθετών, η έκθεση συγκεντρώνει επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που αναδεικνύουν τη γαστρονομική κληρονομιά της χώρας.
Ευκαιρίες Δικτύωσης και Γνώσης
Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι ιδανική πλατφόρμα για επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Μέσα από προγραμματισμένες B2B συναντήσεις, οι εκθέτες έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν νέες συνεργασίες και να προσεγγίσουν επενδυτές. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν σε εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops, όπου θα εξεταστούν θέματα όπως οι νέες γευστικές τάσεις και η βιώσιμη παραγωγή τροφίμων.
Κορυφαία Χαρακτηριστικά
• Γαστρονομικές Επιδείξεις: Καταξιωμένοι σεφ θα δημιουργήσουν μοναδικές συνταγές χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της έκθεσης, στο πλαίσιο της ενότητας «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».
• Γευσιγνωσία: Οι ενότητες «Olive Oil Bar» και «Wine Walk» προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να ενημερωθούν για ποιοτικά ελαιόλαδα και κρασιά.
• Βραβεύσεις Προϊόντων: Τα Athens Fine Food Awards 2025 θα αναδείξουν τα καλύτερα προϊόντα με τη βοήθεια ειδικών και βραβευμένων σεφ.
• Διαγωνισμός Μαγειρικής: Ο 3ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής φέρνει κοντά επαγγελματίες από τη Μεσόγειο και πέρα.
Τιμώμενη Περιφέρεια: Δυτική Ελλάδα
Η φετινή διοργάνωση τιμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα της. Στο stage «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», διακεκριμένοι σεφ της περιοχής θα παρουσιάσουν παραδοσιακές συνταγές, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τα προϊόντα από κοντά.
Με έμφαση στην ποιότητα, τη δικτύωση και την καινοτομία, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιδιώκει να προωθήσει την ελληνική γαστρονομία και να ενισχύσει τις επιχειρηματικές συνεργασίες.
To Export Greece είναι χορηγός επικοινωνίας.