13)Wolt: Ένας οδηγός από τον Σωτήρη Κοντιζά

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μοιράζεται μαζί μας do’s και don’ts που προσπαθεί να έχει στο μυαλό του σχετικά με τις επιλογές του κατά τις καλοκαιρινές διακοπές. Δείτε ένα απόσπασμα:
“- Αν θέλω φρέσκια γαρίδα/καραβίδα την ξεχνάω το καλοκαίρι. Προκειμένου να είναι νόστιμες χρειάζονται κρύα νερά.
– Το χταπόδι υπάρχει όλο το χρόνο, αλλά είναι σε μεγαλύτερες ποσότητες και πιο γεμάτο το χειμώνα, φρέσκο το προτιμώ τότε.
– Ο αστακός τρώγεται μέχρι τέλη Αυγούστου, από Σεπτέμβρη απαγορεύεται ρητά το ψάρεμά του γιατί αναπαράγεται, οπότε απόλυτο όχι σε φρέσκους αστακούς μετά την 1η Σεπτέμβρη.
– Ανάλογο θέμα υπάρχει και με τα όστρακα. Ξέρατε ότι τα κυδώνια απαγορεύεται να ψαρεύονται από Αύγουστο έως Οκτώβριο; Άρα δεν θα έπρεπε να σερβίρονται όλο τον Αύγουστο; Το ίδιο ισχύει για τις γυαλιστερές Απρίλιο, Μάιο και όλο τον Ιούνιο. Η ζήτηση όμως από εμάς τους καταναλωτές/πελάτες είναι αυτή που ορίζει την αγορά. Αν εμείς δεν τα ζητάμε, κι ακόμα καλύτερα δυσανασχετούμε και το εκφράζουμε στα μαγαζιά που τα παρέχουν, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Αλλιώς η δική μας επίμονη ζήτηση δημιουργεί την προσφορά ακόμα και με παράνομους ή παράτυπους τρόπους”.

 

2 δελτιοοο

Η ΗΛΙΟΣ χορηγός σε ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Κοιλιοκάκης στο Café Θανόπουλος

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ ήταν χορηγός στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρία Κοιλιοκάκης με θέμα τη διατροφή χωρίς γλουτένη στο Café του σούπερ μαρκετ Θανόπουλος το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ διαθέτει μια ευρεία ποικιλία βραβευμένων προϊόντων που απευθύνονται σε όσους ακολουθούν διατροφή ελεύθερη γλουτένης προσφέροντας απόλαυση και νοστιμιά στο καθημερινό και γιορτινό τραπέζι για όλους χωρίς περιορισμούς. Συμμεριζόμενη την αναγκαιότητα της σωστής ενημέρωσης για το
κοινό με υπευθυνότητα η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, στήριξε την εν λόγω πρωτοβουλία ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.