11) Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ στηρίζει έμπρακτα τα νοικοκυριά τις χώρας απορροφώντας το 15% των ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υψωθεί τείχος προστασίας για τους οικιακούς καταναλωτές από τις διεθνείς ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας. Για 30 και πλέον χρόνια η ΔΕΠΑ Εμπορίας στηρίζει σταθερά την ενεργειακή οικονομία της χώρας. Αυτό συνεχίζει να κάνει και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία του ενεργειακού κλάδου, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η εταιρία θα εκπονήσει σχέδιο με το οποίο θα απορροφήσει κατ΄ ελάχιστον το 15% των ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο, στηρίζοντας έμπρακτα τα νοικοκυριά της χώρας μας.

2 θεμααα

IPSOS έρευνα με πρωτοβουλία της HUAWEI: 2 στους 3 Έλληνες επιθυμούν να βελτιώσουν τη σωματική και ψυχική τους κατάσταση

Νέα έρευνα της IPSOS, η οποία διεξήχθη σε 10 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία) με πρωτοβουλία της HUAWEI, αποκαλύπτει το πόσο μεγάλες αλλαγές έφερε η πανδημία τόσο στη φυσική κατάσταση όσο και στην ψυχική υγεία των πολιτών: αύξηση βάρους, κακή φυσική κατάσταση, άγχος, αϋπνία, πεσμένη διάθεση είναι λίγα μόνο από τα συμπτώματα που προκάλεσαν οι μήνες καθιστικής ζωής και περιορισμένης κοινωνικοποίησης.

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, οι πολίτες αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις που είχαν οι μήνες του lockdown στα σώματα και την ψυχολογία τους και βρίσκονται πλέον στο στάδιο να θέλουν να κάνουν κάτι για αυτό, από το να καταπιαστούν με μια νέα αθλητική δραστηριότητα ή να ξεκινήσουν ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμού, μέχρι το να ταξιδέψουν εντός και εκτός Ελλάδας ή να κάνουν δίαιτα και να κλείσουν άμεσα ραντεβού για πλήρες ιατρικό check-up. Τι μπορεί να τους δώσει κίνητρο και την έξτρα ώθηση που χρειάζονται για να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους; Οι έξυπνες συσκευές, όπως smartwatches και smartbands, οι οποίες διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία και λειτουργίες ακριβείας για τη συνεχή παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης των χρηστών.

 

3 ΘΕΜΑ

Με αυξημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν οι Έλληνες CEOs την επόμενη ημέρα της πανδημίας

Η KPMG στην Ελλάδα πραγματοποίησε ψηφιακή Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου με αφορμή την παρουσίαση της 7ης έρευνας CEO Outlook.  Σύμφωνα με την έρευνα οι σημερινοί CEOs παγκοσμίως και στην Ελλάδα ενισχύουν τις ψηφιακές δυνατότητες, δίνουν προτεραιότητα στον άνθρωπο και εστιάζουν στον σκοπό ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να αναδυθούν ισχυρότεροι. Επιπλέον,  φαίνεται να ενστερνίζονται και να ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις των CEOs παγκοσμίως για τις προκλήσεις, καθώς και για τις αναπτυξιακές προοπτικές που παρουσιάζει η επόμενη ημέρα.