10) Navarino Challenge 2021: Η Ελληνική Γλώσσα ενώνει μέσα από τον Αθλητισμό

LUANVI

Λίγες μόλις ημέρες πριν την 9η χρονιά του Navarino
Challenge, άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων ετοιμάζονται να συμμετάσχουν και να αποτελέσουν μέρος της κορυφαίας γιορτής του αθλητικού τουρισμού στην Costa Navarino και την Πύλο, στη Μεσσηνία, στις 15-17 Οκτωβρίου 2021.
Προβάλλοντας την παγκόσμια αξία της ελληνικής γλώσσας
Η φετινή καμπάνια του Navarino Challenge έχει χρώμα ελληνικό και οι συμμετέχοντες θα το διαπιστώσουν τόσο στο αναμνηστικό μπλουζάκι της διοργάνωσης όσο και στο μετάλλιο, που είναι αφιερωμένα στην ελληνική γλώσσα και θα περιλαμβάνουν πολλές ελληνικές λέξεις σε διάφορες ξένες γλώσσες που έχουν ακριβώς την ίδια σημασία. H διοργάνωση θα προβάλλει το έργο και τη ζωή του σπουδαίου Έλληνα Ολυμπιονίκη από την Πύλο, του Κωσταντίνου Τσικλητήρα και θυμίζει σε όλους τη σημασία της ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο με αφορμή την αφίσα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1912 στη Στοκχόλμη που είναι στα ελληνικά. Μάλιστα το Σάββατο 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η ενέργεια του άλματος άνευ φοράς προ τιμήν του Τσικλητήρα παρουσία του Χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου και του προπονητή του, Γιώργου Πομάσκι στην παραλία The Dunes Beach, στην Costa Navarino.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΛΤΙΟ

Το περίπτερο της Emirates υποδέχεται τους επισκέπτες της Expo 2020 Dubai

Φουτουριστικές και καθηλωτικές εμπειρίες με θέμα το μέλλον της
επιβατικής αεροπορίας περιμένουν τους επισκέπτες του περιπτέρου της Emirates στη διεθνή έκθεση Expo 2020 Dubai, που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου. Το περίπτερο διαθέτει δύο ορόφους με διαδραστικές εγκαταστάσεις, που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις των επισκεπτών για να τους δώσουν μία εικόνα για το μέλλον των εμπορικών αερομεταφορών, και τον ρόλο που θα παίζει η επιστήμη και η τεχνολογία κατά τα επόμενα 50 χρόνια στον τομέα αυτό. Οι επισκέπτες της Expo 2020 Dubai μπορούν να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στο περίπτερο της Emirates και να κλείσουν εκ των προτέρων τις προτιμώμενες ημερομηνίες και ώρες.Η πανύψηλη τετραώροφη κατασκευή και η πρόσοψη του περιπτέρου της Emirates έχουν σχεδιαστεί
γύρω από τα φτερά ενός αεροσκάφους σε πτήση, με 24 πτερύγια επενδυμένα με αλουμίνιο γύρω από το κτίριο.