International Gin & Tonic day

Σήμερα γιορτάζουμε την Gin & Tonic Day! To ποτό που ξεκίνησε ως φάρμακο… και κατέληξε σε ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ παγκοσμίως! Πάμε να δούμε την ενδιαφέρουσα ιστορία του…

Γύρω στο 1100 έφτασε η τέχνη της απόσταξης από τον Αραβικό κόσμο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Σικελία. Κάποιοι μοναχοί στην περιοχή του Σαλέρνο δημιουργούσαν με τη μέθοδο της απόσταξης αιθυλική αλκοόλη την οποία αναμειγνύανε με φυτά γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες όπως το juniper. Το 1572 ο καθηγητής Sylvius de Bouve είναι ο πρώτος που δημιούργησε αυτό που λέγεται jenever και παραπέμπει στο gin. Ο καθηγητής, που ήταν χημικός και αλχημιστής, ανέμειξε απόσταγμα από σιτηρά μαζί με λάδι από juniper. Το παρασκεύασμα χρησιμοποιήθηκε για φαρμακευτικούς σκοπούς σαν διεγερτικό, διουρητικό αλλά και για την αντιμετώπιση του λουμπάγκου!

Φτιάχνουμε το τέλειο φθινοπωρινό cocktail με Tuborg!

1 μεζούρα Tuborg tonic

1 μεζούρα gin

1 μεζούρα κόκκινο βερμούτ

1 φέτα πορτοκαλιού

Ρίχνουμε το gin, το Tuborg tonic και το βερμούτ σε ένα σέικερ με παγάκια και τα ανακινούμε πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα χωρίς τα παγάκια σε ένα ποτήρι στο οποίο έχουμε βάλει ένα δύο παγάκια. Στο τέλος βάζουμε τη φέτα πορτοκαλιού μέσα στο κοκτέιλ και… καλή μας απόλαυση!

 

 

Η Tuborg, πλήρως ανανεωμένη, παρουσιάζει τις νέες μοντέρνες συσκευασίες της

Η κορυφαία μάρκα Tuborg, αγαπημένη επιλογή τόσο των καταναλωτών όσο και των bartenders, εμφανίζεται πλήρως ανανεωμένη!

Οι νέες, «ολόφρεσκες» συσκευασίες της, είναι απαραίτητο συστατικό στις καθημερινές στιγμές απόλαυσης, συνδυάζοντας την εξαιρετική ποιότητα, τη δυνατή γεύση, το έντονο ανθρακικό και τα παιχνιδιάρικα χρώματα! Διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά που εδώ και χρόνια την κάνουν να ξεχωρίζει, η καινούργια εμφάνιση της Tuborg τονίζει ακόμη περισσότερο τη μέγιστη απόλαυση και αναζωογόνηση που μπορεί να χωρέσει σε μια «Tuborg στιγμή». Το κορυφαίο tonic συνοδεύει άψογα ποτά & cocktails, ενώ τα δροσιστικά Tuborg flavors χωρίς ζάχαρη, με πολύ χαμηλές θερμίδες και φυσικό χυμό φρούτων, είναι συνώνυμα της γευστικής έμπνευσης και ευεξίας.

#TuborgYourMoments