5) Η INTERAMERICAN για τα αναφαίρετα Δικαιώματα του Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η INTERAMERICAN υποστηρίζει χορηγικά μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Τα δικαιώματα έγιναν τραγούδια με τίτλο «Αν σας τα τραγουδήσουμε», πάνω σε στίχους παιδιών και με τη συνδρομή αρκετών γνωστών μουσικών – συνθετών και ερμηνευτών. Η πρωτότυπη ιδέα, που θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτικό δίσκο βινυλίου, παρουσιάστηκε σε βιβλίο με cd και live εκτελέσεις σε μια γιορτή, που οργάνωσε το Δίκτυο την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Συμμετείχαν στην εκδήλωση οι δημιουργοί, ενώ οργανώθηκαν και καλλιτεχνικά εργαστήρια και δρώμενα για τα παιδιά που παρευρέθηκαν. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να γίνουν γνωστά με αυτόν τον τρόπο στην ευρύτερη κοινωνία τα δικαιώματα του παιδιού και να αναπτυχθεί σχετική ευαισθητοποίηση.
«Είμαστε ευγνώμονες στην INTERAMERICAN, που στηρίζει αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία» τονίζει η Μυροφόρα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

 

 

Say Yes …and Get Impressed!

Τεχνητή νοημοσύνη ανακάλυψε 301 εξωπλανήτες!

Ανακαλύφθηκαν άλλοι 301 εξωπλανήτες, οι οποίοι έρχoνται να προστεθούν στους 4.569 ήδη βεβαιωμένους πλανήτες εκτός του Ηλιακού Συστήματος!

Το παραπάνω επιβεβαίωσαν επιστήμονες της NASA και η ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια του νέου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης ExoMiner που χρησιμοποιεί τον υπερυπολογιστή Pleiades της NASA και έχει τη δυνατότητα, όταν αναλύει τα δεδομένα των αστρονομικών παρατηρήσεων των τηλεσκοπίων, να διακρίνει τους πραγματικούς εξωπλανήτες από τους «πλαστούς».

Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής «Astrophysical Journal», επισήμαναν ότι, χάρη στη μεγαλύτερη ακρίβεια του νέου «έξυπνου» συστήματος, «όταν το ExoMiner λέει πως κάτι είναι ένας πλανήτης, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι πράγματι είναι».

Ωστόσο, κανένας από τους 301 εξωπλανήτες δεν φαίνεται να μοιάζει με τη Γη ούτε να είναι φιλόξενος για ζωή.