15) Αυτή την ημέρα

Η καινούργια ζωή της Λάουρα Μπιέλ στη Σικελία μοιάζει με το τέλειο παραμύθι: μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή, ένας πλούσιος και αφοσιωμένος σύζυγος, μια εγκυμοσύνη, ενώ οι μέρες της κυλούν μες στην πολυτέλεια· υπηρετικό προσωπικό, πανάκριβα αυτοκίνητα και παραθαλάσσιες επαύλεις. Ναι, όλα αυτά θα ήταν ειδυλλιακά, αν η Λάουρα δεν ήταν διαρκώς περιτριγυρισμένη από μαφιόζους και δεν τη σκίαζε η μόνιμη απειλή της απαγωγής της. Έχει πλέον έρθει η ώρα να ανακαλύψει τι στ’ αλήθεια σημαίνει να ζεις με τον πιο επικίνδυνο άνδρα στην Ιταλία.
Η προκλητική και συναρπαστική ιστορία της Λάουρα και του Μάσιμο, που ξεκίνησε με το διεθνές μπεστ σέλερ 365 ΗΜΕΡΕΣ, στο οποίο βασίστηκε η ομότιτλη ταινία, συνεχίζεται… Από τις εκδόσεις ΤΟΥΛΙΠΑ.

 

2 ΒΙΒΛΙΟ

Αυτή είναι σαν τη μουσική. Μια παρηγοριά. Μια υπέροχη παρηγοριά. Δε ζητάω άλλο τώρα. Μια παρηγοριά.
Ο Ράιντερ, ένας διάσημος πιανίστας, φτάνει σε μια πόλη της Κεντρικής Ευρώπης την οποία δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει, για να δώσει μια συναυλία την οποία δεν μπορεί να θυμηθεί πότε τη συμφώνησε. Καθώς όμως περιπλανιέται σε ένα σκηνικό πότε απόκοσμο και πότε κωμικό –αλλά πάντοτε παράξενα ρευστό, σαν σε όνειρο–, αργά αλλά σταθερά συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η σημαντικότερη εμφάνιση της ζωής του.
Οι απαρηγόρητοι είναι ταυτόχρονα ένα καθηλωτικό ψυχολογικό μυστήριο, μια δηκτική σάτιρα της λατρείας των τεχνών, αλλά και μια διεισδυτική σπουδή στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου του οποίου η δημόσια ζωή ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχό του. Κυρίως, ωστόσο, είναι άλλη μια αριστοτεχνικά γραμμένη ιστορία από τον βραβευμένο με Νομπέλ Καζούο Ισιγκούρο, παράξενη, ανησυχαστική, που πάλλεται από τις απηχήσεις του πνεύματος και της ανθρωπιάς του. Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.