15) Η Τέχνη της Στρατηγικής: 50 κανόνες για τον πόλεμο, την πολιτική, τις επιχειρήσεις και την καθημερινή ζωή

Οι διακεκριμένοι καθηγητές Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς και Κωνσταντίνος Κολιόπουλος ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο που σε 50 κανόνες συμπυκνώνει την τέχνη της στρατηγικής. Από το μωρό που κλαίει για να του γίνει το χατήρι, μέχρι τους ηγέτες των Υπερδυνάμεων που μοιράζουν σφαίρες επιρροής, όλοι και όλες εφαρμόζουμε στρατηγική. Αντλώντας παραδείγματα από τον πόλεμο, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, το ποδόσφαιρο, το σκάκι, οι συγγραφείς παρέχουν έναν οδηγό στρατηγικής συμπεριφοράς σε κάθε επίπεδο της ζωής, ενώ ταυτόχρονα οικοδομούν μια συνολική θεωρία περί στρατηγικής. Το νέο βιβλίο των καθηγητών Πλατιά και Κολιόπουλου Η Τέχνη της Στρατηγικής  αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά στην μελέτη της στρατηγικής τόσο στην ελληνική όσο και στην διεθνή βιβλιογραφία. Οι συγγραφείς με συνολική εμπειρία εβδομήντα χρόνων στην πανεπιστημιακή διδασκαλία της στρατηγικής αποτολμούν να παρουσιάσουν μια γενική θεωρία στρατηγικής, κάτι που ελάχιστοι συγγραφείς τις τελευταίες δεκαετίες έχουν τολμήσει να επιχειρήσουν. Από τις εκδόσεις Δίαυλος.

 

2 βιβλιο

Μυθολογήματα και έντεκα πλην ένα μικρά πεζά

Μπορεί να απελευθερωθεί ο Σίσυφος, να απολαύσουμε την ανέμελη ευτυχία των Kυνικών, να οργώσουμε τη γη με τις Μούσες, να κρυφοκοιτάξουμε τις απαγορευμένες αγάπες μας και να δικαιώσουμε τον αδικημένο μέσα μας; Τι θα γίνει αν ερωτευτούμε τα αντικείμενα, ψάξουμε για ένα καταφύγιο, αρνηθούμε να πεθάνουμε, φανταστούμε, ονειρευτούμε και πάψουμε να κατακρίνουμε αυτά που μας πονούν;
Παρελθόν και παρόν βαδίζουν μαζί και σε αυτό το βιβλίο του συγγραφέα.
Παρακαταθήκες της ιστορίας, της λογοτεχνίας και της μυθολογίας, που «κουβαλούν» νοήματα ερμηνειών αιώνων, μετατρέπονται σε μυθολογήματα, δοσμένες με διαφορετικό τρόπο, που τους δίνει άλλη όψη. Έντεκα μικρά πεζά, ως σκόπελοι, υπαινίσσονται περισσότερα από αυτά που λένε. Και, πάνω από όλα, η αισθητική απόλαυση της γραφής και των λέξεων και η υποκειμενική, ασταθής και αντιφατική αντίληψη των όντων, σε ψυχαγωγικά πεζά. Το εγχείρημα είναι μικτό, τόσο θεματικά όσο και τεχνοτροπικά. Από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.