3)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Όλοι μας από κάπου ξεκινάμε. Η ζωή είναι μία βόλτα που άλλες φορές κρατάμε το τιμόνι και την οδηγούμε εμείς και άλλες μας πάει εκείνη όπως και όπου θέλει εκείνη. Ναι, προφανώς και είμαι υπέρ ότι οι επιλογές μας ορίζουν την πορεία μας, μα όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει… Οι επιλογές σου λοιπόν και ότι άλλο αναπάντεχο σου έχει συμβεί μέσα στα χρόνια, σε έχουν φέρει στο σήμερα. Με τις γνώσεις που έχεις τώρα, τι θα συμβούλευες τον νεότερο εαυτό σου;

Ξεκινάω πρώτη:

  1. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου για τα λάθη κάποιου άλλου.
  2. Είναι οκ να μην έχεις φίλους. Είναι οκ να μένεις απ’ έξω. Στην πορεία της ζωής σου θα βρεις αυτούς που θα συμπορευτείτε.
  3. Σταμάτα να κατηγορείς τους γονείς σου για τα πάντα. Αυτοί έκαναν τις δικές τους επιλογές και θα κριθούν γι’ αυτές, σειρά σου να κάνεις τις δικές σου.
  4. Σταμάτα να ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου είτε για να μη σε νοιάζει είτε για να τους αλλάξεις γνώμη.
  5. Μη βιαστείς να μεγαλώσεις. Πέρνα όλες τις φάσεις της παιδικής σου ηλικίας, κάνε λάθη. Στο τέλος θα μάθεις από αυτά.
  6. Δούλεψε την αυτοπεποίθησή σου. Να ξέρεις ότι αξίζεις και εσύ, όχι μόνο οι άλλοι.
  7. Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός. Δεν είναι λάθος να λάμπεις διαφορετικά.
  8. Δεν έγινε και κάτι αν σου συμβεί κάτι ντροπιαστικό! Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, μην ξεχνάς πως ακόμα και αν τύχει να ντροπιαστείς για κάτι, χτίζεις αυτοπεποίθηση.
  9. Πήγαινε έξω. Μην εγκλωβίζεσαι μέσα σε τέσσερις τοίχους. Αξίζεις να σε βρουν.
  10. Μην πολυσκέφτεσαι. Μην δημιουργείς προβλήματα που δεν υπάρχουν καν. Σκέψου, αλλά μην υπεραναλύεις…
  11. Σταμάτα να είσαι το χαλάκι στην πόρτα κάποιου άλλου. Είσαι η πόρτα για μια καλύτερη ζωή.

Tip of the Day: Να είστε περήφανοι για εσάς και να έχετε πίστη σε αυτό ακριβώς που είστε! Αν κάτι δε σου αρέσει μπορείς να το δουλέψεις και να το αλλάξεις. Η συμβουλή να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου για μένα είναι ανεκτίμητη. Για σένα;